Ρεάλ Μαδρίτης : Οι πρώτες 100 μέρες χωρίς τον Ζινεντίν Ζιντάν

Ρεάλ Μαδρίτης : Οι πρώτες 100 μέρες χωρίς τον Ζινεντίν Ζιντάν

Συμπληρώθηκαν 100 ημέρες από τη στιγμή που ο Ζινεντίν Ζιντάν αποχώρησε από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και οι αλλαγές στην ομάδα είναι αρκετές

Έχουν περάσει ακριβώς 100 ημέρες από εκείνη που ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκατό μέρες από το σοκ που προκλήθηκε στους φίλους της «Βασίλισσας», καθώς η φυγή του Ζιντάν ήταν απρόσμενη, ειδικά μετά και από την κατάκτηση και του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρόεδρος των «μερένχες», Φλοντίνο Πέρεθ, έδωσε τα ηνία της ομάδας στον προπονητή της Εθνικής Ισπανίας, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Ζουλέν Λοπετέγκι. Μία απόφαση που προκάλεσε πολύ αρνητικά σχόλια λόγω του ότι ανακοινώθηκε δύο ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο  απέναντι στην Πορτογαλία.

Το έργο του Λοπετέγκι δεν ήταν δύσκολο μόνο επειδή διαδεχόταν έναν άκρως επιτυχημένο προπονητή αλλά και επειδή θα έπρεπε στήσει μία νέα Ρεάλ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αποχώρησε για την Ιταλία και την Γιουβέντους. Ο Βάσκος προπονητής έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ομάδα της Μαδρίτης. Άλλες μικρότερες όσον αφορά τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και άλλες μεγαλύτερες όσον αφορά τα πρόσωπα που αγωνίζονται. Ποδοσφαιριστές που είχαν απορριφθεί από τον «Ζιζού», όπως ο Θεμπάγιος βρήκαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τιμπό Κουρτουά ο νέος «φύλακας άγγλεος»

Πρώτη και μεγαλύτερη αλλαγή της εποχής Λοπετέγκι είναι η αντικατάσταση του Κέιλορ Νάβας με τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά. Ο Νάβας ποτέ δεν έπεισε ότι μπορεί να είναι ο τερματοφύλακας που μπορεί να εμπνεύσει σιγουριά και ηρεμία στη «Βασίλισσα», παρά την πολύ καλή παρουσία του κάτω από τα δοκάρια. Η Ρεάλ της τριετίας Ζιντάν δεν ξόδεψε χρήματα για μεταγραφές, όχι ότι είχε και τέτοια ανάγκη. Το φετινό καλοκαίρι η διοίκηση των Μαδριλένων έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αποκτήσει τον τερματοφύλακα της Εθνικής Βελγίου από την Τσέλσι, σε μία κίνηση που σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους της Ρεάλ.

Γκάρεθ Μπέιλ: Από αναπληρωματικός, ηγέτης

Ο Γκάρεθ Μπέιλ, μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε να «σκουπίζει» τον πάγκο της ομάδας, πράγμα που τον είχε οδηγήσει να σκεφτεί το ενδεχόμενο της αποχώρησης από τη «Βασίλισσας». Πλέον θα είναι υπερβολή ο Ουαλός να χαρακτηριστεί ως «αντικαταστάτης» του Κριστιάνο. Ο Μπέιλ είναι από τους ηγέτες των «μερένχες» μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτός μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά έχουν πετύχει 8 γκολ στα τέσσερα επίσημα ματς της ομάδας.

Ντάνι Θεμπάγιος: Από «κομμένος», παίχτης κλειδί

Ο Θεμπάγιος όσο βρισκόταν ο Ζιντάν στη Μαδρίτη δεν είχε θέσει στο ρόστερ της ομάδας και αγωνιζόταν ως δανεικός σε άλλες ομάδες. Πλέον ο Σεβιγιάνος χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης του Λοπετέγκι κι  αποτελεί έναν από τους βασικούς της «νέας» Ρεάλ. Μάλιστα ο Βάσκος προπονητής πρόσφατα σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο ρόλος του Θεμπάγιος στην ομάδα που χτίζει είναι πολύ σημαντικός.

Η αποχώρηση του Ρονάλντο στατιστικά στερεί 50 γκολ ανά σεζόν από τη Ρεάλ. Πενήντα ολόκληρα γκολ, περίπου τα μισά από τα γκολ που σημειώνουν οι Μαδριλένοι στη Λα Λίγκα. Δύσκολα θα έβρισκε αυτά τα γκολ, όποιον κι αν αποκτούσε σαν μεταγραφή. Ωστόσο ο Ζουλέν Λοπετέγκι έχει πίστη στους ποδοσφαιριστές που είχε ήδη στην κατοχή του και θεωρεί ότι αυτό μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω. Με τους Μπέιλ, Μπενζεμά και Ασένσιο να έχουν σημαντικότερο ρόλο, ο πρώην εκλέκτορας της Εθνικής Ισπανίας, αισιοδοξεί ότι η επίθεση της Ρεάλ θα συνεχίσει να σκοράρει «κατά ριπάς» και να μείνει στα νούμερα της εποχής Ρονάλντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ