Σεβίλλη – Θέλτα 2-1

Σεβίλλη – Θέλτα 2-1

Μπορεί να τα χρειάστηκε στο τέλος του αγώνα, ωστόσο η Σεβίλλη επικράτησε με 2-1 της Θέλτα και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση. Νίκη Ευρώπης για Εσπανιόλ που επικράτησε με 3-1 της Βιγιαρεάλ.

Η Σεβίλλη επικράτησε με 2-1 της Θέλτα στο «Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν» και ανέβηκε προσωρινά στην 1η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 39ο λεπτό με κεφαλιά του Σαράμπια, έπειτα από πολύ ωραία σέντρα του Χεσούς Νάβας. Η Θέλτα αύξησε την πίεση της, ωστόσο η μεγάλη φάση ήρθε από την Σεβίλλη, όταν το σουτ του Μπεν Γιεντέρ στο 49′ σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Γάλλος επιθετικός κατάφερε να χρηστεί σκόρερ, καθώς στο 61′ ο Σαράμπια του έδωσε έτοιμο γκολ και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 2-0. Η Θέλτα δεν τα παράτησε και συνέχισε να πιέζει, ενώ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 85ο λεπτό με τον Μπουφάλ και να αγχώσει τους Σεβιγιάνους. Η ομάδα τους Ανδαλουσίας κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος και να βρεθεί έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Στην Βαρκελώνη την ίδια ώρα, η Εσπανιόλ συνέχισε να αποδεικνύει ότι φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω κυνηγώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς επικράτησε της Βιγιαρεάλ με 3-1.

Μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ερνάν Πέρες να σκοράρει μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η Εσπανιόλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είδε όμως τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια στο 40′ με τον Εκαμπί να σκοράρει από κοντά και να κάνει το 1-1.

Η ομάδα της Βαρκελώνης μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και είδε τις ευκαιρίες της να μετουσιώνονται σε γκολ στο 79ο λεπτό, όταν ο Σέρτζι Δαρδέρ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ασένχο, κάνοντας το 2-1. Η Εσπανιόλ κλείδωσε το ματς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πιάτι να γράφει με σουτ το τελικό 3-1.

Στους 14 βαθμούς και την 5η θέση οι γηπεδούχοι, ενώ η Βιγιαρεάλ έμεινε στους 8 βαθμούς και την 16η θέση, λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ