Η «θυσία» του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η «θυσία» του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης

«Βαρύ» το κλίμα στη Μαδρίτη για τον Ουαλό σούπερ σταρ, ο οποίος από ότι φαίνεται θα πληρώσει τα «σπασμένα»

Η πρώτη χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης στη «μετά Ρονάλντο εποχή» δεν κυλάει καθόλου ομαλά. Μόλις ενάμιση μήνα μέσα στην αγωνιστική σεζόν τα αποτελέσματα των «μερένχες» είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών. Μέτα από 11 αναμετρήσεις η Ρεάλ έχει 4 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις 5 νίκες. Μεταξύ αυτών των αποτελεσμάτων συμπεριλαμβάνονται ο χαμένος τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η ντροπιαστική ήττα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Champions League, αλλά και τα «στραπάτσα» από Σεβίλλη και Αλαβές στο πρωτάθλημα.

Αν και ο προπονητής, Χουλέν Λοπετέγκι, είναι αυτός που έχει «ακούσει» τα περισσότερα, ούτε οι παίκτες της «βασίλισσας» γλυτώνουν από την κριτική. Ένας από αυτούς μάλιστα βρίσκεται πιο πολύ από κάθε άλλον στο στόχαστρο οπαδών και δημοσιογράφων. Αυτός που πριν από μια πενταετία γνώριζε την αποθέωση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του στο «Σαντιάγκο Μπεναμπέου», καθώς στο πρόσωπό του οι «μερένχες» έβλεπαν τον διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Έναν ρόλο που μέχρι σήμερα ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί με συνέπεια.

 Το «γυάλινο» κανόνι

Με εξαίρεση τις δύο πρώτες χρονιές του στη Μαδρίτη, η παρουσία του Ουαλού σταρ στη Μαδρίτη έχει συνοδευτεί με πάρα πολλούς τραυματισμούς. Οι εμφανίσεις του Μπέιλ για τη σεζόν 2013-14 ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Ένα απίστευτο τέρμα του στο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στη Μπαρτσελόνα, αλλά και το γκολ της ολικής ανατροπής απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, ξεχώρισαν από μια χρονιά όπου σε 44 συμμετοχές πέτυχε 22 γκολ και μοίρασε 19 ασίστ.

Μάλιστα, οι εμφανίσεις του οδηγούν τον ισπανικό Τύπο στο να του χαρίσει το προσωνύμιο, «το κανόνι».

Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει πιο υγιή (μόλις δύο τραυματισμοί), με τα νούμερα του ωστόσο να κάνουν μια μικρή «βουτιά» (48 εμφανίσεις, 17 γκολ, 12 ασίστ). Αν και υπήρξαν μερικές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, ο τότε τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, τον προστάτεψε από τα πυρά του κόσμου.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο κατήφορος. Συνολικά τις επόμενες τρεις χρονιές ο Ουαλός θα απουσίαζε από 73 παιχνίδια (!), δίνοντας το παρών περίπου στα μισά παιχνίδια της ομάδας.

Ωστόσο η Ρεάλ κατάφερε να βρει τους αντικαταστάτες του μέσα στην ομάδα, με τους Ίσκο και Μάρκο Ασένσιο να αναπληρώνουν επάξια το κενό του, εκτοπίζοντας τον μάλιστα από τη βασική ενδεκάδα. Η παρουσία του Μπέιλ στο αρχικό σχήμα είχε φτάσει πλέον να θεωρείται είδηση, ενώ οι σχέσεις του με τον προπονητή Ζινεντίν Ζιντάν δεν ήταν οι καλύτερες.

Ουκ ολίγες φορές ο Μπέιλ θα εξέφραζε τη δυσαρέσκεια του για την έλλειψη παιχνιδιών, με τον κόσμο να τον στοχοποιεί για την κακή φυσική του κατάσταση και τις μέτριες εμφανίσεις. Αν και την τριετία που ο Γάλλος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο οι επιδόσεις του Ουαλού δεν ήταν κακές (97 παιχνίδια, 49 γκολ, 27), η συμβολή του στους τίτλους της ομάδας δεν ήταν ιδιαίτερα καθοριστική.

Με εξαίρεση το υπέροχο τέρμα του στον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ που τάραξε τα «νερά», η Ρεάλ είχε άλλους παίκτες των οποίων οι εμφανίσεις  ήταν ζωτικές για την ομάδα, εν αντιθέσει με του Μπέιλ. Κατά μια έννοια ο Βρετανός είχε φτάσει να θεωρείται μια ακριβή «πολυτέλεια» για την ομάδα.

Περιθωριοποίηση και αμφισβήτηση

Επιστρέφοντας στην παρούσα τραγική κατάσταση της «βασίλισσας» και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο, ο κόσμος ψάχνει έναν «ήρωα» που θα σώσει την ομάδα. Και όταν ο Μπέιλ μετά από 70 λεπτά απέναντι στην άσημη Αλαβές, με το σκορ στο 0-0 θα ζητήσει να αποχωρήσει επικαλούμενος τραυματισμό, οι οπαδοί αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ θα γίνουν έξαλλοι.

Οι πρώτοι γιατί ο Ουαλός παρά το γεγονός ότι είναι ο πλέον καλοπληρωμένος παίκτης της Ρεάλ, δεν μπορεί να «καθαρίσει» όσο βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου. Ο δεύτερος για τους ίδιους λόγους, αλλά και γιατί βλέπει την απόφαση του να κρατήσει το καλοκαίρι τον 29χρονο στη Μαδρίτη να αποδεικνύεται λανθασμένη.

Ένα χτύπημα στο γόητρο του Ισπανού επιχειρηματία, η επιλογή του οποίου συνέβαλε στην παραίτηση του Ζινεντίν Ζιντάν.

Με τους πάντα απαιτητικούς οπαδούς της Ρεάλ εξοργισμένους και την κρίση του Πέρεθ να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, ο κύκλος του Μπέιλ στους «μερένχες» είναι πολύ πιθανό να κλείσει σύντομα. Άλλωστε στο παρελθόν ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων έχει δείξει ότι δεν σηκώνει πολλά-πολλά, παίρνοντας καταστάσεις στα χέρια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ