Ο Βαλβέρδε αμφιβάλει, πολύ…

Ο Βαλβέρδε αμφιβάλει, πολύ…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε πρώτο πλάνο στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της Sport. Ο Ερνέστο και οι αμφιβολίες του σχετικά με το μέλλον του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Σκεπτικός, με βλέμμα χαμένο. Ο Βαλβέρδε έχει αμφιβολίες. Είναι λογικό. Ζυγίζει τις επιλογές του και παραμένει μετέωρος. Δεν αισθάνεται ασφάλεια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες και οι ιθύνοντες της ομάδας δεν καλύπτουν τα νώτα του όσο θα ήθελε και τα αποτελέσματα τον εκθέτουν.  Θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν, σίγουρα. Λοιπόν, όχι 100% σίγουρα. Επειδή στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ας πούμε ότι είναι σχεδόν βέβαιο …

Αλλά είναι μάλλον δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι και η επόμενη σεζόν θα τον βρει στα Μπλαουγκράνα. Δύσκολα θα επεκτείνει το συμβόλαιό του, παρότι έχει την επιλογή να το κάνει. Η σύμβαση του λήγει τον Ιούνιο του 2019 και μολονότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης ενός έτους στη συμφωνία, ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ζητήσει από τους ανθρώπους της Μπάρτσα να την ενεργοποιήσουν.

Δεν είναι σίγουρος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη σε αυτόν και τη δουλειά του. Και είναι βέβαιο ότι και ο σύλλογος από πλευράς του δεν θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του εάν αποφάσισε να φύγει. Ούτε ένα πιθανό τρεμπλ θα άλλαζε την κατάσταση.

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo ο Βαλβέρδε και ο πρόεδρος της ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου συναντήθηκαν νωρίτερα μέσα στη βδομάδα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ομάδα και συμφώνησαν ότι η τελική απόφαση για το μέλλον της συνεργασίας τους θα ληφθεί με το νέο έτος, όταν η σεζόν της Μπάρτσα θα είναι δυνατό να αξιολογηθεί.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Τσινγκούρι πάντως, ξέρουν ότι αυτό που ήθελε πάντα για να δουλέψει απερίσπαστος, είναι να χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης ομάδας και παικτών. Το «άρωμα» της Μπαρτσελόνα, οι ευθύνες, το πρεστίζ, όλα όσα συμπεριλαμβάνει η θέση του προπονητή σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως ποτέ δεν τον συγκινούσαν. Μην ξεχνάμε ότι πριν αναλάβει εν τέλει το τιμόνι της Μπάρτσα, οι Καταλανοί τον είχαν προσεγγίσει άλλες 3 φορές.

Δίπλα στο όνομα του Βαλβέρδε έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο ερωτηματικό μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της ομάδας από το Champions League από τη Ρόμα. Γνώριζε ότι η δουλειά του, η θέση του, απειλούνται και πριν από τον τελικό του Copa del Rey πέρυσι. Ξέρει ότι η καρέκλα του τρίζει και φέτος μετά το κακό για τα δεδομένα της Μπαρτσελόνα ξεκίνημα στη σεζόν. Και δεν είναι έτοιμος να συνεχίσει να εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Το μέλλον του, λοιπόν, βρίσκεται στον αέρα. Όπως συνέβη με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Λουίς Ενρίκε. Το να είσαι προπονητής της Μπάρτσα σημαίνει να ακροβατείς συνεχώς σε ένα τεντωμένο σκοινί. Είτε όταν όλα πάνε καλά, είτε όταν η αποτυχία πλησιάζει. Και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση να είναι η ομάδα δεν νιώθεις ασφαλής.

Το να επιβλέπεις τα αποδυτήρια του Καμπ Νου είναι επίσης δύσκολη υπόθεση. Πόσες διαφορετικές προσωπικότητες κι εσύ να πρέπει να επιβληθείς. Αν και, στην περίπτωση αυτή, ο Ερνέστο έχει καλή σχέση με τους παίκτες. Έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό των… ονομάτων στα αποδυτήρια και δεν είχε κανένα σημαντικό πρόβλημα, εκτός από το πρόσφατο περιστατικό με τον Αρτούρο Βιδάλ.

Αλλά οι ποδοσφαιριστές, όπως γνωρίζουμε, μπορούν να γίνουν εγωιστές. Μπορεί λοιπόν να συμπαθούν τον Βαλβέρδε αλλά δεν θα ρίσκαραν το κεφάλι τους για να τον σώσουν. Με αυτά τα δεδομένα, τα καταλανικά Μέσα υποστηρίζουν πως το μέλλον του Don Ernesto είναι αβέβαιο και τείνει προς αποχώρηση. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλοί μήνες για να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ