Με μπούσουλα την Ατλέτικο του 2014 οι “νυχτερίδες”!

Με μπούσουλα την Ατλέτικο του 2014 οι “νυχτερίδες”!

Η Βαλένθια έχει, σε 12 αγωνιστικές, τρεις πόντους λιγότερους απ’ όσους οι “παπλωματάδες”, στο ίδιο διάστημα, την σεζόν που πήραν το πρωτάθλημα!

Σε λίγες ώρες η Βαλένθια υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, στην πλέον ανέλπιστη σύγκρουση κορυφής της Πριμερα, πριν την έναρξη της σεζόν! Όχι τόσο από πλευράς «μπλαουγκράνα» (παρότι οι δύο ήττες στα κλάσικο του Σούπερ Καπ δεν προοιώνιζαν τέτοια πορεία), όσο από την πλευρά των «νυχτερίδων», που αρκετά χρόνια τώρα δεν πετάνε τόσο ψηλά, με συμπληρωμένο το 1/3 της Πριμέρα.

Οι Λεβαντίνοι, με 30 πόντους, είναι δεύτεροι, πίσω μόνο από τους Καταλανούς – και πάνω από την περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και την Ατλέτικο – αφού έχουν καταφέρει, όπως κι οι σημερινοί τους αντίπαλοι, να παραμείνουν αήττητοι: 11 νίκες και μία ισοπαλία γράφει το “κοντέρ” της Μπάρτσα, έναντι 9 επιτυχιών και ενός “Χ” των σημερινών γηπεδούχων.

Νούμερα που κάνουν άπαντες, στη Βαλένθια, να ονειρεύονται μεγαλεία. Όπως της διεκδίκησης του τίτλου, πέραν της εξαιρετικού, αναμφισβήτητα, ξεκινήματος στο πρωτάθλημα.

Άλλωστε έχουν ένα πρόσφατο παράδειγμα: της Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Της τελευταίας ομάδας – μετά την Βαλένθια του 2004 – που έσπασε το “δίπολο” κορυφής (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης), κόβωντας πρώτη το νήμα, στον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο της Πριμέρα, το 2014.

Οι “παπλωματάδες”, εκείνη την ονειρεμένη σεζόν – που τους έφερε αγκαλιά με το πρώτο τους πρωτάθλημα, μετά από 18 χρόνια – έπειτα από τις 12 πρώτες αγωνιστικές, ήταν επίσης δεύτεροι (πίσω, πάλι, από την Μπαρτσελόνα), αλλά είχαν 33 πόντους! Δίχως ισοπαλία. Με 11 νίκες και μια ήττα απολογισμό. Μετρούσαν, επίσης, 30 γκολ ενεργητικό κι οκτώ παθητικό..

Αντίθετα, η ομάδα του Μαρθελίνο (σ. τιμωρημένος σήμερα, αφού αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική) έχει πετύχει περισσότερα τέρματα (32), αλλά έχει δεχθεί κιόλας (11).

Στα υπέρ της Βαλένθια, ότι στα πεπραγμένα της προσμετρούνται και τ’ αποτελέσματα με Ρεάλ κι Ατλέτικο Μαδρίτης, εκτός έδρας (2-2 και 0-0, αντίστοιχα), καθώς και με Σεβίλλη (4-0), ενώ εκείνη η Ατλέτικο δεν είχε αναμετρηθεί με Μπαρτσελόνα και Σεβιγιάνους, στο ίδιο διάστημα.

Το ρεκόρ των 8 συνεχόμενων νικών και ο εκλιπών πρώην πρόεδρος

Όπως και να’χει, οι Λεβαντίνοι έχουν ήδη κάνει ρεκόρ συνεχόμενων νικών, οκτώ τον αριθμό (σ, το προηγούμενο. των επτά σερί, κρατούσε από την σεζόν 1947-48) και φιλοδοξούν να το διευρύνουν, παρότι ο προπονητής τους αγνοεί την επιτυχία κόντρα στους «μπλαουγκράνα» (3 ισοπαλίες κι 9 ήττες σε 12 ματς)!

Στο απόλυτο τεστάρισμα, των φετινών τους δυνατοτήτων (και του ωραίου ποδοσφαίρου τους), κόντρα στους πρωτοπόρους, εξτρά κίνητρο αποτελεί η επιθυμία ν’ αφιερωθεί ενδεχόμενη επιτυχία στην μνήμη του Χαϊμέ Ορτί.

Του προέδρου (2001-2004) των τελευταίων πρωταθλήματων (2002 και 2004), που άφησε την τελευταία του πνοή, προχθές, σε ηλικία 70 ετών, από καρκίνο στον πνεύμονα. Έμεινε στην ιστορία, όχι μόνο για τα πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκα τρόπαια (Κύπελλο UEFA και Σούπερ Καπ, του 2004) αλλά γιατί αποκάλεσε πρώτος “γκαλάκτικος” την Ρεάλ Μαδρίτης εκείνης της εποχής.

Έτσι, το σημερινό ματς θα ξεκινήσει, απόλυτα φυσιολογικά, με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ