Κίνδυνος φυλάκισης μέχρι και 6 χρόνια για τον Νεϊμάρ

Κίνδυνος φυλάκισης μέχρι και 6 χρόνια για τον Νεϊμάρ

Οι αρχές της Ισπανίας ερευνούν για πιθανή απάτη, τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος στη Μπαρτσελόνα. Έως και έξι χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίζει ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ.

Το καλοκαίρι του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλε από τα ταμεία της 222 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει από την Μπαρτσελόνα τον Νεϊμάρ, με το κόστος της μεταγραφής να αποτελεί ρεκόρ. Οι «μπλαουγράνα» έκαναν μία εξαιρετική επιχειρηματική κίνηση, καθώς τον είχαν αποκτήσει για 57 εκατ. ευρώ το 2013.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ από την Σάντος στη Μπάρτσα, ωστόσο, ερευνάται από τις αρχές της Ισπανίας για απάτη. Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων «AFP» παρουσιάζει λεπτομερές ρεπορτάζ, με τον δικαστή της υπόθεσης Χοσέ Μαρία Βάσκεθ Χονρούμπια, να παραδέχεται ότι υπάρχει κίνδυνος φυλάκισης έως και 6 χρόνια για τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχουν λόγοι που κάνουν τις Ισπανικές αρχές να πιστεύουν ότι τα ποσά που δηλώθηκαν για την μεταγραφή είναι ψευδή με αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά λεφτά από το Ισπανικό δημόσιο. Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται από το εγκληματολογικό τμήμα και θεωρείται εξόχως σοβαρή, με ποινές άνω των πέντε ετών αν αποδειχθούν αληθείς οι κατηγορίες. Στο δικαστήριο θα πρέπει να δώσουν λόγο οι γονείς του ποδοσφαιριστή, ο Ζοσέπ Μπερτομέου και ο πρώην πρόεδρος του κλαμπ, Σάντρο Ροσέλ. Κατηγορίες επίσης αντμετωπίζουν ο πρώην πρόεδρος της Σάντος,. Οντίλιο Ροντρίγκες Φίλιο αλλά και ο ίδιος ο Βραζιλιάνικος σύλλογος.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σε τρεις τακτικούς ανακριτές, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ημερομηνία για το δικαστήριο. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση ο Νεϊμάρ θα «κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ