Σολάρι Vs Λοπετέγκι: Οι 7 λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

Σολάρι Vs Λοπετέγκι: Οι 7 λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

Ο Σαντιάγκο Σολάρι είναι αυτός που καλείται, έστω και προσωρινά να επαναφέρει την Ρεάλ Μαδρίτης στην κανονικότητα και όπως φαίνεται, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά υπό τις οδηγίες του.

Ο Χουλέν Λοπετέγκι αποτελεί εδώ και λίγες μέρες παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην θέση του, ένας πρώην παίκτης των «μερένχες», σε μία περίπτωση που θυμίζει αρκετά εκείνη του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο λόγος για τον Σαντιάγκο Σολάρι, ο οποίος αν και προπονητικά «άγουρος», δείχνει να έχει γίνει αποδεκτός τόσο από τους παίκτες της ομάδας, όσο και από τον κόσμο της.

Το ντεμπούτο του Αργεντινού τεχνικού, συνδυάστηκε με νίκη επί της Μελίγια (4-0) για το Κύπελλο Ισπανίας, με τον εν λόγω αγώνα ωστόσο να μην μπορεί να αποτελέσει σοβαρό αγωνιστικό κριτήριο για τους «μερένχες», μιας και μιλάμε για μια ομάδα που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Ισπανίας.

Μέσα από τις πρώτες μέρες του Σολάρι ωστόσο, αναδεικνύονται βασικές διαφορές σε σχέση με τη σύντομη θητεία του Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

1) Η επιστροφή του Αντόνιο Πίντους 

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του Αργεντινού τεχνικού, ήταν να επαναφέρει τον Αντόνιο Πίντους ως πρώτο προπονητή φυσικής κατάστασης, μία κίνηση που επικροτήθηκε από τους παίκτες.

Ο Πίντους ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από προτροπή του Ζινεντίν Ζιντάν το 2016, καθώς οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στην τελευταία χρονιά του Γάλλου στην Γιουβέντους.

Ο Χουλέν Λοπετέγκι, είχε τοποθετήσει στην εν λόγω θέση τον Όσκαρ Κάρο, ο οποίος δεν κατάφερε να δημιουργήσει την ίδια σχέση που είχε ο Πίντους με τους παίκτες.

2) Η διαχείριση του Βινίσιους Τζούνιορ

Ο Λοπετέγκι πίστευε πως ο Βινίσιους χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής στην φιλοσοφία του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτός ήταν ο λόγος που ο 21χρονος μέτρησε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ, παρά τα 4 γκολ σε 5 εμφανίσεις με την δεύτερη.

«Ο Βινίσιους είναι ένας νέος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχουν παίκτες στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ που να μην έχουν ταλέντο», είπε ο Σολάρι, ο οποίος επέλεξε τον Βραζιλιάνο για το αρχικό σχήμα των «μερένχες» στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Μελίγια.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Βινίσιους αγωνίστηκε βασικός με τους πρωταθλητές Ευρώπης και δικαίωσε τον προπονητή του, βγάζοντας 2 ασίστ, στο τελικό 4-0 υπέρ της Ρεάλ, αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το παιχνίδι.

3) Ο Κουρτουά είναι ο βασικός τερματοφύλακας

Ο Τιμπό Κουρτουά είναι η νούμερο 1 επιλογή για την θέση του τερματοφύλακα. Το δίλημμα μεταξύ του Βέλγου και του Κέιλορ Νάβας, αποτέλεσε έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τον Λοπετέγκι.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε να επιλέξει ανάμεσα σε έναν παίκτη ο οποίος ήταν βασικός στην πορεία της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια (Νάβας) και στην μεγαλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή της ομάδας (Κουρτουά). Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο Κουρτουά να αγωνίζεται στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και ο Νάβας σε αυτά του Champions League.

Από εδώ και πέρα αυτό αλλάζει, καθώς ο Κέιλορ Νάβας θα αγωνίζεται μόνο στους αγώνες του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ ο Τιμπό Κουρτουά σε όλους τους υπόλοιπους.

4) Διαφορά εμπειρίας  μεταξύ των δύο προπονητών

Ο Σαντιάγκο Σολάρι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (ως ποδοσφαιριστής) το 2011 και σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει την προπονητική εμπειρία του προκάτοχου του.

Ο Λοπετέγκι πριν κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ, είχε περάσει κατά σειρά από Ισπανία Κ17 (βοηθός), Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Μαδρίτης Β’, Ισπανία Κ19, Ισπανία Κ20, Ισπανία Κ21, Πόρτο και εθνική Ισπανίας.

Από την άλλη ο 42χρονος αντικαταστάτης του, έχει δουλέψει μόνο στα μικρά κλιμάκια της Ρεάλ, σε αυτά τα 5 χρόνια που ασχολείται με την προπονητική.

Η περίπτωση του Αργεντινού, μοιάζει αρκετά με εκείνη του Ζιντάν, ωστόσο η απειρία του Σολάρι μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια της σεζόν.

5) Διαφορετικό στυλ παιχνιδιού

«Το σκεπτικό μας, είναι να πάμε στη Μελίγια και να παίξουμε με αρχ@@»

Αυτή ήταν η ατάκα του Σολάρι στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ως προπονητής της Ρεάλ.

Υπό τις οδηγίες του Λοπετέγκι, η ομάδα πολλές φορές είχε κατηγορηθεί για την έλλειψη χαρακτήρα που έδειξε σε πολλά από τα παιχνίδια της. Ο Σολάρι θέλει οι «μερένχες» να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά παράλληλα να αγωνίζονται με πάθος, κάτι που επιθυμεί και ο κόσμος της ομάδας.

6)Η διαχείριση των αποδυτηρίων

«Η διαχείριση των αποδυτηρίων είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις ενός προπονητή», είπε ο Σέρχιο Ράμος μετά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα, θέλοντας να τονίσει το βασικό προσόν που πρέπει να διαθέτει ο νέος προπονητής της ομάδας.

Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του Σολάρι, καθώς ως ποδοσφαιριστής έχει συνυπάρξει με παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Ρονάλντο και ο Μπέκαμ. Έτσι γνωρίζει πως είναι αυτή τη στιγμή οι παίκτες της «Βασίλισσας», πως αισθάνονται και πως σκέφτονται.

7) Η μεταδοτικότητα προς τους παίκτες

Ο Αργεντινός προπονητής, φαίνεται να έχει έναν πιο καθαρό, άμεσο και ευθύ τρόπο να περνάει τα μηνύματα που θέλει στους παίκτες του, σε αντίθεση με τον Λοπετέγκι, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πολλές φορές, πως δεν κατάφερνε να μεταδώσει το σκεπτικό του και αυτό που θέλει από την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ