Η Μπαρτσελόνα θέλει να «σφραγίσει» το μέλλον του Βαλβέρδε!

Η Μπαρτσελόνα θέλει να «σφραγίσει» το μέλλον του Βαλβέρδε!

Το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έμοιαζε αβέβαιο, όμως τα τελευταία αποτελέσματα έχουν πείσει τη διοίκηση των μπλαουγκράνα να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Οι αμφιβολίες του Τσινγκούρι και η στάση των παικτών.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει τον μήνα Νοέμβριο ως τον πιο σημαντικό για το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού έχει συμβόλαιο με τους μπλαουγκράνα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών για ακόμα έναν χρόνο. Οι άνθρωποι της Μπάρτσα έχουν σκεφτεί πως πρέπει να γίνει μια συνάντηση με τον Βαλβέρδε στη διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμφωνία με τον Βάσκο τεχνικό.

Ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου  έχει πειστεί πως ο Βαλβέρδε πρέπει να παραμείνει στην ομάδα. Τα μέλη της διοίκησης το ίδιο, ενώ και ο κόσμος των μπλαουγκράνα επιθυμεί την παραμονή του στον πάγκο του Καμπ Νου. Όποιες αμφιβολίες υπήρχαν από την πλευρά του συλλόγου για τον Τσινγκούρι «σβήστηκαν» με τον καταπληκτικό μήνα που έχει κάνει η ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη και στο πρωτάθλημα και στο Champions League και απόντος του Μέσι έδειξε κάποια στοιχεία που επιβραβεύουν τον Ισπανό προπονητή για τη δουλειά του.

Ο περσινός αποκλεισμός από τη Ρόμα στο Champions League έχει μείνει στη μνήμη όλων, όμως φαίνεται ότι ξεπεράστηκε κάπως με τον χρόνο. Η ευρεία νίκη επί της μισητής Ρεάλ και το +4 είναι αρκετά προς το παρόν και η διοίκηση θέλει να σφραγίσει το μέλλον του Βαλβέρδε. Ο πάγκος της Μπαρτσελόνα όμως θα είναι πάντα μια «ηλεκτρική καρέκλα». Ο Ερνέστο το γνωρίζει αυτό κι όλοι ξέρουν πως ακόμα και ένα tremble δεν είναι αρκετό πολλές φορές για κάποιους προπονητές. Τρανά παραδείγματα οι Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε. Το θετικό είναι πως η ίδια η διοίκηση προσπαθεί να πείσει τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού να ανανεώσει.

Ο ίδιος ο Βαλβέρδε όμως παραμένει ανοιχτός και έχει αμφιβολίες. Ο Ισπανός θέλει να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να σκεφτεί τι είναι καλύτερο για τον ίδιο. Ξέρει πως όλα αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν βιάζεται να πάρει την απόφαση του. Ο μάνατζερ του μιλάει σχεδόν καθημερινά με τη διοίκηση της ομάδας προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ο Βαλβέρδε τιμάται με την επιμονή των μελών της Μπαρτσελόνα και τον κολακεύει το γεγονός πως οι περισσότεροι θέλουν να ανανεώσει όμως κρατάει μια πισινή. Το κρίσιμο ραντεβού των δύο πλευρών πλησιάζει και είναι αυτό που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον. Ένα μέλλον που μοιάζει αβέβαιο όμως όσο περνάει ο καιρός δείχνει πως θα έχει αίσιο τέλος.

Κακά τα ψέματα αυτό θέλουν τόσο η διοίκηση αλλά και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ ακόμα και οι φροντιστές. Ο Τσινγκούρι τα πηγαίνει περίφημα με τον Μέσι, ενώ όλοι οι μεγάλοι σταρ αλλά και οι αναπληρωματικοί είναι στο πλευρό του. Είναι λογικό κάποιοι να μην είναι μαζί του,καθώς δεν του υπολογίζει 100% όμως έχει κερδίσει τα αποδυτήρια. Όλοι βλέπουν και ξέρουν τον Βαλβέρδε πλέον και γνωρίζουν τι δουλεία κάνει. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσει ο ίδιος ο οποίος θέλει να ξέρει πως θα δουλεύει άνετα και όχι υπό τον φόβο της αποχώρησης. Πράγμα που είναι δύσκολο σε έναν τέτοιο πάγκο, σε έναν τέτοιο σύλλογο. Πάντως από την Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν τον Ερνέστο με οποιοδήποτε κόστος. Προς το παρόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ