Όταν η αποχώρηση από τη Ρεάλ είναι συνώνυμο με την αποτυχία

Όταν η αποχώρηση από τη Ρεάλ είναι συνώνυμο με την αποτυχία

Πολλοί παίκτες κατά το παρελθόν έχουν φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να βρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να πρωταγωνιστήσουν, όμως η αποχώρηση από τη βασίλισσα τις περισσότερες φορές σημαίνει… αποτυχία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες τον κορυφαίο σύλλογο του κόσμου με δεκάδες τίτλους, πολλά ρεκόρ, εκατομμύρια κόσμου και κυρίως τεράστιο κύρος. Όμως η φανέλα της βασίλισσας είναι πολύ βαριά, οι απαιτήσεις πολλές και η πίεση για επιτυχίες στα… κόκκινα. Πολλοί ποδοσφαιριστές των μερένχες, από αναπληρωματικούς μέχρι σταρ έχουν χάσει με τη μεταγραφή τους στη Μαδρίτη και δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος του συγκεκριμένου συλλόγου.

Έτσι στην ανάγκη για λιγότερη πίεση και περισσότερο χρόνο συμμετοχής αρκετοί ποδοσφαιριστές είπαν «αντίο» στη βασίλισσα κι αναζήτησαν άλλου την τύχη τους ελπίζοντας να εκτοξεύσουν και πάλι την καριέρα τους. Από τους παίκτες που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια από τη Ρεάλ όμως λίγοι είναι εκείνοι που ανέβηκαν επίπεδο. Οι περισσότεροι που άφησαν τους μερένχες τη τελευταία δεκαετία έχουν εξαφανιστεί και η πορεία τους είναι τουλάχιστον… πτωτική. Από τον «σούπερ σταρ», Χάμες Ροντρίγκες και τον Μεσούτ Οζίλ μέχρι τον «άσφαιρο» Αλβάρο Μοράτα και τον υπερεκτιμημένο Χεσέ.

Χάμες Ροντρίγκες (2014-2017)

Ο Χάμες Ροντρίγκες μεταγράφηκε το 2014 στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από ένα μυθικό Παγκόσμιο Κύπελλο με την Κολομβία για 75 εκατ. ευρώ από τη Μονακό. Μετά από μια εκπληκτική σεζόν στη βασίλισσα με 16 γκολ και 18 ασίστ, ο Κολομβιανός είχε μεγάλη πτώση τις επόμενες δύο χρονιές. Αποχώρησε από τη Ρεάλ διότι ήθελε να νιώσει ξανά σημαντικός και επειδή ο Ζιντεντίν Ζιντάν τότε δεν τον υπολόγιζε και τον άφηνε στον πάγκο. Ο Χάμες πήγε στην Μπάγερν Μονάχου ως δανεικός για δύο χρόνια με οψιόν αγοράς, όπου συνάντησε τον Κάρλο Αντσελότι. Εκεί φάνηκε να αναγεννήθηκε καθώς σε 38 ματς είχε 8 γκολ και 11 ασίστ, κατακτώντας μάλιστα την Bundesliga με τους Βαυαρούς.

Όμως η αποχώρηση του Ιταλού τεχνικού από τη γερμανική ομάδα και κυρίως η άφιξη του Νίκο Κόβατς έμελλε να αλλάξουν τα πλάνα και την εικόνα του Κολομβιανού, ο οποίος φέτος μοιάζει αγνώριστος. Ο Ροντρίγκες έχει αγωνιστεί μόλις σε 11 ματς και έχει σκοράρει μόλις 3 τέρματα, ενώ αυτό που δεν αρέσει στην Μπάγερν είναι η συμπεριφορά του. Ο Χάμες έχει θέματα με τον Κροάτη, ενώ όπως όλα δείχνουν ούτε η διοίκηση της ομάδας είναι ικανοποιημένη με την παρουσία του και δεν πρόκειται να δώσει 42 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Μεσούτ Οζίλ (2010-2013)

Ο Μεσούτ Οζίλ είναι παρόμοια περίπτωση με του Χάμες. Υπέγραψε το 2010 στη Ρεάλ κι έπειτα από ένα πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γερμανία. Στη βασίλισσα προσέφερε αρκετά. Πολλές ασίστ όμορφα γκολ και άρεσε στους φίλους της ομάδας, ώσπου όμως το 2013 συναντήθηκε με τον Κάρλο Αντσελότι. Η πίεση του πατέρα του να αποχωρήσει λόγω του Ιταλού αλλά και μια αλλαγή που έγινε στο παιχνίδι με τη Γρανάδα τότε ήταν και ο λόγος που αποχώρησε από τους μερένχες με προορισμό την Άρσεναλ.

Από τότε ο Γερμανός με τούρκικες ρίζες δεν έχει αποδώσει όχι μόνο τα αναμενόμενα αλλά πέρσι έφτασε να δεχτεί γιουχάρισμα από τους φίλους των κανονιέρηδων. Έχει κατακτήσει μικρούς τίτλους με την Άρσεναλ όπως το Κύπελλο ή το Κομμιούνιτι Σιλντ, αλλά το κυριότερο δεν έχει πάρει την ομάδα πάνω του. Το όνειρο κατάκτησης του Champions League είναι μακρινό και για τον σύλλογο αλλά και για τον ίδιο και είναι ξεκάθαρο πως ο Οζίλ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που μεταγράφηκε στη Μαδρίτη πριν 8 χρόνια.

Χεσέ Ροντρίγκες (2014-2016)

Ο Χεσέ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρεάλ. Βγήκε από τις ακαδημίες της βασίλισσας και όλοι πίστευαν πως θα είναι ο επί χρόνια βασικός επιθετικός της ομάδας. Όμως μάταια. Στην κορυφαία φάση της καριέρας του, ο Κολάζινατς της Σάλκε τον τραυμάτισε στο ματς των δύο ομάδων για το Champions League κι έκτοτε όλα πήραν την κάτω βόλτα. Αφού επέστρεψε παρόλο ότι πήρε ευκαιρίες τόσο από τον Αντσελότι αλλά και από τους Μπενίτεθ και Ζιντάν δεν έπεισε και αποχώρησε.

Ο Χεσέ πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν όμως δεν κατάφερε να πείσει. Έπαιξε πολύ λίγα λεπτά, στην πορεία δεν υπολογιζόταν και πήγε στη Λας Πάλμας. Ούτε εκεί έπιασε, πήγε στη Στόουκ κι εκεί το ίδιο και ξανάκατέληξε στην Παρί όπου και ανήκει χωρίς όμως να τον υπολογίζει ο Τόμας Τουχέλ.

Ρομπίνιο (2005-2008)

Ο Βραζιλιάνος σταρ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας. Στη Ρεάλ της τότε εποχής που δεν πρωταγωνιστούσε όπως τώρα είχε καλές στιγμές όμως αντικειμενικά δεν είχε τη στόφα για να πάρει στις πλάτες του αυτή την ομάδα. Αποχώρησε για τη Μάντσεστερ Σίτι που τότε είχε γίνει πάμπλουτη και τελικά θα άλλαζε τις ισορροπίες στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στη Σίτι ενώ ξεκίνησε καλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί εντέλει χάθηκε μέσα στους σταρ που αποκτούσε η ομάδα και αποχώρησε. Η καριέρα του σε Σάντος, Ατλέτικο Μινέιρο και Σίβασπορ είναι η απόδειξη πως μόλις έφυγε από τη Ρεάλ χάθηκε, αλλά κακά τα ψέματα ο Ρομπίνιο δεν δικαίωσε καν τις προσδοκίες που υπήρχαν για το ταλέντο του.

Αλβάρο Μοράτα (2015-2018)

Ο Αλβάρο Μοράτα είναι δηλωμένος φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Άνηκε στη βασίλισσα όμως παραχωρήθηκε στη Γιουβέντους όπου πραγματοποίησε τρομερή χρονιά κι έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League, ενώ φυσικά κατέκτησε και το ιταλικό πρωτάθλημα. Τελικά η Ρεάλ πείστηκε από την σεζόν του Ισπανού και τον απέκτησε ξανά με ειδική ρήτρα επαναγοράς. Ο Μοράτα στη βασίλισσα όπως ήταν λογικό έμεινε στη σκιά των Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά και δεν αγωνίστηκε όσο θα ήθελε με αποτέλεσμα να ζητήσει να αποχωρήσει. Η επιθυμία του έγινε πράξη, καθώς η Τσέλσι το 2017 «έσκασε» 80 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με την ελπίδα πως θα λύσει την επιθετική δυστοκία μετά την αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα.

Ο Μοράτα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μέχρι και σήμερα, καθώς την πρώτη σεζόν μέτρησε 11 γκολ σε 31 συμμετοχές στην Premier League και ένα τέρμα στο Champions League. Φέτος ο Ισπανός μετράει πέντε τέρματα αλλά αυτό που «πονάει» περισσότερο και τους φίλους των μπλε είναι οι πολλές κλασικές ευκαιρίες που έχει χάσει με αποτέλεσμα η Τσέλσι να έχει πετάξει πολλούς βαθμούς και κυρίως τον Αμπράμοβιτς να ψάχνει εξιλέωση για τα λεφτά που δαπάνησε για αυτόν.

Ντανίλο (2015-2017)

Ο Ντανίλο είναι δεξιός μπακ που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2015 μετά από μια μαγική σεζόν με την Πόρτο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός στοίχισε καμιά 40αρια εκατομμύρια στη βασίλισσα σε ένα καθαρά αποτυχημένο ντιλ για εκείνη. Στη Μαδρίτη ο Ντανίλο έμεινε στη σκιά του Καρβαχάλ και δεν προσέφερε σχεδόν το παραμικρό. Κέρδισε 2 Champions League, ένα πρωτάθλημα, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ χωρίς να είναι στους βασικούς.

Τελικά ο ίδιος ζήτησε να αποχωρήσει για να βρει χρόνο συμμετοχής. Η κίνηση του να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος. Η αγγλική ομάδα δαπάνησε 31 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο που όμως μέχρι τώρα δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού και έμεινε πίσω από τον Κάιλ Γουόκερ που μεταγράφηκε στους πολίτες πέρσι το καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντανίλο είχε 23 συμμετοχές πέρσι στη Σίτι και πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και το Λιγκ Καπ, όμως δεν πολύυπολογίζεται από τον Πεπ Γκουαρντιόλα αποδεικνύοντας πως φεύγοντας από τη Ρεάλ δεν είναι εύκολο να ανεβάσεις την καριέρα σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ