Σεβίλλη – Βιγιαδολίδ 1-0

Σεβίλλη – Βιγιαδολίδ 1-0

Το γκολ του Αντρέ Σίλβα μετά την ασίστ του Σαράμπια ήταν υπεραρκετό για τη Σεβίλλη για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαγιαδολίδ και να αναρριχηθεί στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αν το βράδυ του Σαββάτου (24/11) στο παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, οι Μπλαουγκράνα είχαν βρει τρόπο να φύγουν από το Μετροπολιτάνο με το «τρίποντο» της νίκης, τότε τίποτα δεν θα είχε αλλάξει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ωστόσο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1) και έτσι η Σεβίλλη είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να νικήσει και να αναρριχηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Έστω το με το ισχνό 1-0, οι Σεβιγιάνοι επιβλήθηκαν στο Πιθχουάν της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, έφτασαν τους 26 βαθμούς (μετά από 13 αγωνιστικές) και ανέβηκαν στο… ρετιρέ της La Liga. Ακολουθεί με 25 η Μπαρτσελόνα και μια ανάσα πιο πίσω η Ατλέτικο Μαδρίτης (24), στην πιο ανταγωνιστική και απρόβλεπτη La Liga των τελευταίων ετών! Μπορεί οι 26 βαθμοί να είναι η μικρότερη συγκομιδή πρωτοπόρου της Primera μετά τη σεζόν 2011/12 , όταν την μοναξιά της κορυφής απολάμβανε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Με «δράστη» τον Αντρέ Σίλβα στο 30ο λεπτό και… συνεργό τον Πάμπλο Σαράμπια που έχει συμμετοχή σε 18 γκολ αυτή τη σεζόν, περισσότερα από κάθε άλλο Ισπανό παίκτη στα κορυφαία 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (12 γκολ και 6 ασίστ), οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0, το οποίο διατηρήθηκε ως το τέλος και τους έφερε στην κορυφή.

https://twitter.com/LaLigaEN/status/1066741241075900419

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ