Φιλίπε Λουίς, Γοδίν και Χουανφράν ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με άλλους συλλόγους

Φιλίπε Λουίς, Γοδίν και Χουανφράν ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με άλλους συλλόγους

Τα συμβόλαια των Φιλίπε Λουίς, Γοδίν και Χουανφράν με την Ατλέτικο Μαδρίτης εκπνέουν στις 30 Ιουνίου και ως εκ τούτου είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν.

Η… παλιοσειρά της Ατλέτικο Μαδρίτης, Φιλίπε Λουίς, Ντιέγκο Γοδίν και Χουανφράν, βρίσκεται σε αυτή τη… μάλλον δυσάρεστη κατάσταση, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Βραζιλιανού, που δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν στους όρους που θέτει η Ατλέτι για νέα deals. Ανεξάρτητα όμως από το τι συμβαίνει στην παρούσα φάση με τα συμβόλαιά τους και οι τρεις είναι σύμβολα για την ομάδα, παίκτες με «εξουσία» στα αποδυτήρια και βασικοί συντελεστές των επιτυχιών της την τελευταία οκταετία.

Τι συμβαίνει με τον Βραζιλιάνο διεθνή αριστερό μπακ

Στην πραγματικότητα, είναι οι μόνοι παίκτες, μαζί με τον Κόκε, που ήταν στην ομάδα από την άφιξη του Ντιέγκο Σιμέονε πριν από επτά χρόνια (αν και ο Φιλίπε πέρασε μια σεζόν στην Τσέλσι 2014/15). Αυτή η σεζόν του στους Μπλε του Λονδίνου όμως, δεν σημαίνει ότι ο αριστερός μπακ δεν μπορεί να διεκδικήσει μέρος σε κανέναν από τους επτά τίτλους που κέρδισε ο σύλλογος στην εποχή του Τσόλο. Αντιθέτως. Δεν ήταν μεν παρών στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σούπερκαπ εκείνης της χρονιάς, είχε όμως συμμετοχή τόσο στο Europa League, όσο και στο Ευρωπαϊκό Super Cup, το Copa del Rey ακόμα και στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013/14.

Ωστόσο, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μια πολύ συγκεκριμένη μεταγραφική πολιτική όσον αφορά τους παίκτες που έχουν συμπληρώσει τα 30. Συγκεκριμένα οι Ροχιμπλάνκος προσφέρουν στους παίκτες επέκταση ενός έτους στα συμβόλαιά τους και δεν κάνουν εξαίρεση για τον 33χρονο Φιλίπε Λουίς. Το συμβόλαιο του πολύπειρου αριστερού μπακ λήγει στις 30 Ιουνίου και αναμένεται να απορρίψει την προσφορά ενός έτους που του προσφέρεται.

Σύμφωνα με τη Marca, η σχέση μεταξύ του παίκτη και του συλλόγου άρχισε να… επιδεινώνεται το καλοκαίρι, όταν του είχε προσφερθεί τριετής συμβόλαιο συνεργασίας από την Παρίσι Σεν Ζερμέν. Δεν ήταν ευτυχής που δεν του επιτράπηκε να φύγει με τον ίδιο τρόπο όπως ο Γκάμπι, ενώ ο σύλλογος δεν εξεπλάγην από το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος διεθνής θέλησε να μετακομίσει λίγες μέρες πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Δεν αποκλείεται λοιπόν, η διαφαινόμενη μετακίνησή του να υλοποιηθεί την προσεχή θερινή μεταγραφική περίοδο, όπου θα μπορεί να εγκαταλείψει την ισπανική πρωτεύουσα ως ελεύθερος.

Η υπόθεση Γοδίν

Ο αρχηγός της Ατλέτικο μπορεί να βιώνει τους τελευταίους του μήνες στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης, κι αυτό διότι σήμερα η πραγματικότητα δείχνει ότι οι πιθανότητες για τον κεντρικό αμυντικό να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει στις 30 Ιουνίου είναι πολύ λίγες … αν και, για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν ακόμα έξι μήνες πιθανής διαπραγμάτευσης για την ανατροπή μιας σχέσης στην οποία υπάρχουν σύννεφα από το περασμένο καλοκαίρι.

Φυσικά, αν και ο διεθνής Ουρουγουανός διανύει τη δεύτερη ημέρα στην οποία μπορεί ελεύθερα να διαπραγματευτεί για το μέλλον του με οποιαδήποτε λέσχη, αποκλείει μια τελείως αιφνίδια αναχώρηση την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το χάσμα μεταξύ του Γοδίν και του Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν του οικονομικού διευθυντή της ομάδας είναι μεγάλο. Όχι γιατί κάτι συνέβη πρόσφατα, αλλά επειδή υπάρχει ακόμα μια έντονη διαφωνία που ουσιαστικά προϋπάρχει από την αρχή της σεζόν.

Όλα ξεκίνησαν από τις τελευταίες ημέρες της περασμένης μεταγραφικής περιόδου (του περασμένου καλοκαιριού). Ο Γοδίν των εξαιρετικών εμφανίσεων με την ερυθρόλευκη, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα στις 27 Αυγούστου 2010 μέχρι και την ημέρα που οι Ροχιμπλάνκος κατέκτησαν το ευρωπαϊκό Super Cup και με μια μικρή ανέλιξη στο άτυπο βάθρο των μισθών, έλαβε μια προσφορά για τρία χρόνια, μέχρι το 2021, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Ατλέτικο αντέδρασε αστραπιαία τότε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας να συναντά προσωπικά τον παίκτη, προτείνοντάς του επέκταση της σύμβασης με αύξηση ανάλογη της προσφοράς που έλαβαν από την Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, έκτοτε άρχισε να ανοίγει το χάσμα, επειδή η υπόσχεση των νέων όρων στο συμβόλαιο καθυστερεί, και ούτε ο Γοδίν ούτε η αδελφή του Λουσία, είδαν ποτέ αυτήν την πρόθεση να παίρνει τη μορφή επίσημου συμβολαίου.

Παρότι και οι δύο πλευρές πήραν ως δεδομένη την ανανέωση, σύμφωνα με την MARCA η συμφωνία αναμένεται να… ναυαγήσει καθώς οι υποσχέσεις δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. Σύμφωνα με τη θέση της ομάδας λόγω της καθυστέρησης στις απαντήσεις της αδελφής του Γοδίν, συν τις ανάγκες του οικονομικού fair-play βάσει του οποίου η αύξηση στο συμβόλαιο που συμφωνήθηκε δεν είναι πλέον εφικτή.

Για τον έναν ή τον άλλο λόγο, το γεγονός παραμένει το ίδιο. Ο Γοδίν δεν υπέγραψε ποτέ την ανανέωση του συμβολαίου του, που παρέμεινε ως έχει. Δηλαδή εκπνέει στις 30 Ιουνίου. Ως εκ τούτου, από τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον του, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει συμφωνία να συνεχίσει στο σύλλογο.

Ο κεντρικός αμυντικός είναι πλέον 32 ετών και αντιμετωπίζει τον τελευταίο του μεγάλο επαγγελματικό δεσμό. Αγαπάει την Ατλέτικο και ποτέ δεν έχει κρύψει ότι είναι η προτεραιότητά του, αλλά με την κατάσταση που υπάρχει, οι αγαπημένοι του δεν σταματούν να του υπενθυμίζουν ότι έχει ήδη προσπεράσει μια πολύ καλή προσφορά από την Μάντεστερ Σίτι στο παρελθόν, πριν ανανεώσει με την Ατλέτικο το 2016. Επιπλέον ο πολύπειρος στόπερ βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων που του προσφέρουν τρία χρόνια – ή δύο συν ένα, ανάλογα με την περίπτωση κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την Ατλέτικο.

Το μόνο βέβαιο για τους Ροχιμπλάνκος είναι ότι θα κληθούν να διαχειριστούν την πιθανότητα πλήρους αλλαγής φρουράς στην άμυνα, την περιοχή δηλαδή που ήταν η πιο σημαντική για τις επιτυχίες τους την εποχή του Τσόλο Σιμεόνε. Αν μάλιστα και οι τρεις αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το σύλλογο θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την ομάδα της Μαδρίτης να τους αντικαταστήσει….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ