Η καλύτερη Μπαρτσελόνα επί εποχής Βαλβέρδε!

Η καλύτερη Μπαρτσελόνα επί εποχής Βαλβέρδε!

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Χιρόνα (2-0) και αισίως μετράει 8 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, το κορυφαίο σερί από τότε που ανέλαβε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην είναι όσο εντυπωσιακή ήταν πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως σίγουρα είναι η πιο αποτελεσματική βερσιόν των μπλαουγκράνα των τελευταίων χρόνων. Η καταλανική ομάδα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο που κάθεται στον πάγκο της ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού κυριαρχεί στη La Liga και είναι για ακόμη μια χρονιά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Μπάρτσα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος και στο +5 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και μοιάζει και πάλι αδύνατον να μην πάρει τον τίτλο, καθώς η αποτελεσματικότητα της κοντεύει να γίνει κυνική. Τελευταίο θύμα της ήταν η συμπολίτισσα Χιρόνα που δεν μπόρεσε να την κοντράρει και ηττήθηκε με 2-0. Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε κόντρα στη Χιρόνα πως έχει ανεβάσει ρυθμούς και θέλει να τελειώνει με την υπόθεση-πρωτάθλημα προκειμένου να επικεντρωθεί στον μεγάλο της στόχο που δεν είναι άλλος από το Champions League.

Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε και πολύ καλά με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όμως τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει καταφέρει και πάλι να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι μετράει αισίως 8 συνεχόμενες νίκες στη La Liga, στην καλύτερη περίοδο της Μπαρτσελόνα με τον Βαλβέρδε στον πάγκο της. Τελευταίο παιχνίδι που έχασε βαθμούς στο πρωτάθλημα ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όπου ήρθε ισόπαλη με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη με 1-1. Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Μπάρτσα στα 8 αυτά παιχνίδια έχει σκοράρει  συνολικά 23 τέρματα κι έχει δεχτεί μόλις 2!

Πριν τη νίκη με τη Χιρόνα οι μπλαουγκράνα είχαν με τον Τσινγκούρι 7 συνεχόμενες νίκες δύο φορές την περσινή σεζόν, την πρώτη του Βάσκου στην τεχνική ηγεσία. Από την 1η μέχρι την 7η αγωνιστική και από τη 15η μέχρι την 21η του περσινού πρωταθλήματος, όμως πλέον ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Ο Βαλβέρδε οδηγεί την καταλανική ομάδα και πάλι στην κορυφή, στην καλύτερη περίοδο από τότε που ανέλαβε και σκοπός είναι να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Βαλένθια, προκειμένου να τελειώσει άμεσα και με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι 8 συνεχόμενες νίκες της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα:

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 2-0
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-4
Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 0-5
Μπαρτσελόνα – Θέλτα 2-0
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 1-2
Μπαρτσελόνα – Εϊμπάρ 3-0
Μπαρτσελόνα – Λεγκανές 3-1
Χιρόνα Μπαρτσελόνα 0-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ