Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Η Ρεάλ έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Ατλέτικο επικρατώντας 3-1, σε ένα ντέρμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή το VAR. Στη 2η θέση οι Μερένχες!

Από τις 19 Νοεμβρίου του 2016 είχε να κερδίσει η Ρεάλ την Ατλέτικο σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Το απόγευμα του Σαββάτου (09/02) όμως, οι Μερένχες έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους μισητούς συμπολίτες τους, και με τη βοήθεια και του VAR, επικράτησαν 3-1 και γκρέμισαν τους Ροχιμπλάνκος από τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σπάζοντάς τους παράλληλα το αήττητο εντός έδρας σερί.

Οι Ερυθρόλευκοι της Μαδρίτης, έχουν πολλά παράπονα από τον ρέφερι του αγώνα, Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ, όμως αγωνιστικά δεν έπεισαν ότι μπορούσαν να πάρουν το ματς από τους πρωταθλητές Ευρώπης, που στην εποχή Σολάρι δείχνουν να βρίσκουν την χαμένη τους… αίγλη. Για όσους μάλιστα βιάστηκαν να τους ξεγράψουν από την «μάχη» της κορυφής, εκείνοι φρόντισαν να μπουν δυναμικά στο κόλπο και πλέον από το -5 να αγχώσουν την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (που έως τώρα αγχωνόταν μόνο για την πορεία της Ατλέτικο).

Η Ατλέτικο μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, όμως από το πουθενά η Βασίλισσα βρήκε το γκολ μετά από εκτέλεση κόρνερ και υπέροχο βολ – πλανέ του Κασεμίρο. Η απάντηση όμως ήταν άμεση. Μετά από εξαιρετική κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Κορέα στον Γκριεζμάν, ο Γάλλος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (1-1), σε μια φάση που έφερε γκρίνια από πλευράς Ρεάλ για φάουλ στον Βινίσους στον χώρο του κέντρου.

Το παιχνίδι είχε εξ’ αρχής πολύ δυνατές μονομαχίες, με τον Εστράδα να… μοιράζει κίτρινες. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα, σε εκτός περιοχής ανατροπή του Βινίσιους από τον Χιμένες, ο διαιτητής μπορεί να συμβουλεύτηκε το VAR έδειξε όμως την άσπρη βούλα, δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να προσπεράσει. Ο Ράμος που εκτέλεσε, δεν λάθεψε «γράφοντας» το 2-1 για την ομάδα του.

Στην επανάληψη, η Ατλέτικο Μαδρίτης έψαξε το γκολ. Έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τη Ρεάλ απλώς να συντηρεί το προβάδισμά της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 73′. Στο 54ο λεπτό, ο Μοράτα σκόραρε για την Ατλέτι, για το 2-2, με το γκολ του να ακυρώνεται… μέσω VAR για οφσάιντ, και τους Ροχιμπλάνκος να εξεγείρονται. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός ανατράπηκε εντός περιοχής με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι και τον ρέφερι να δείχνει «παίζετε».

Έκτοτε η Ρεάλ πήρε τα ηνία του ματς. Το 3-1 από τον Γκάρεθ Μπέιλ με υπέροχο διαγώνιο σουτ στην κόντρα (το 100ο του τέρμα με τη φανέλα της Βασίλισσας), διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Με τον Ουαλό να προβαίνει και σε μια χειρονομία προς την εξέδρα που ίσως του κοστίσει ακριβά. Στο 80′ ο Τόμας Πάρτεϊ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ενώ στην εκπνοή η Ρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία και για το 4-1 με τον Μπέιλ να αστοχεί σε κεφαλιά.

Το τελικό 3-1, φέρνει τη Βασίλισσα στη δεύτερη θέση και στο -5 από την κορυφή. Στην τρίτη θέση υποχώρησαν οι Ροχιμπλάνκος που στρέφουν το ενδιαφέρον τους, κατά κύριο λόγο, στις «μάχες» με τη Γιουβέντους για το Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χιμένες, Γκοδίν, Ερναντές, Αρίας, Σαούλ, Παρτέι, Κορέα (65′ Ρόδρι), Λεμάρ (59′ Βιτόλο), Μοράτα (71′ Κάλινιτς), Γκριεζμάν

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ρεγκιλόν, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Κρόος (84′ Θεμπάγιος), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους (57′ Μπέιλ), Μπενζεμά (89′ Μαριάνο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ