Μπερναμπέου: Ο ορισμός του «εξοχικού» για την Μπαρτσελόνα (vid)

Μπερναμπέου: Ο ορισμός του «εξοχικού» για την Μπαρτσελόνα (vid)

Οι Καταλανοί έφυγαν για τέταρτη σερί φορά νικητές από την έδρα της «βασίλισσας» για τη La Liga κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στην ιστορία.

Ακόμη ένα clasico στο Μπερναμπέου, ακόμη μια νίκη για την Μπαρτσελόνα που νιώθει σαν το σπίτι της στην έδρα των Μαδριλένων. Οι «μπλαουγκράνα» με αυτή τη νίκη τους, πέταξαν ουσιαστικά εκτός τίτλου την Ρεάλ και αγκάλιασαν ακόμη περισσότερο το φετινό πρωτάθλημα.

Παράλληλα όμως δημιούργησαν και μια σειρά από σπουδαία ρεκόρ και επιτεύγματα που πριν κάποια χρόνια κανείς ίσως δεν θα φανταζόταν ότι μπορούσαν να συμβούν.

Εκτός από το πιο γνωστό απ’ όλα, πως πλέον η Μπαρτσελόνα προηγείται κατά μία νίκη στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, με 96 έναντι 95, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1932, επίσης έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει την Ρεάλ για τέσσερις φορές σερί μέσα στην έδρα της για το πρωτάθλημα. Το 2016 με 4-0, το 2017 με 3-2, το 2018 με 3-0 και φέτος με 1-0.

Εντυπωσιακό επίσης είναι και το γεγονός πως μέχρι το 2003, η Μπάρτσελόνα είχε κερδίσει μόλις 13 φορές σε 74 ματς σε όλες τις διοργανώσεις στην έδρα της αντιπάλου της κι έκτοτε έχει κερδίσει άλλες 13 και μάλιστα με κάποια εντυπωσιακά σκορ όπως 6-2,4-0,3-0.

Επίσης η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία, που νικάει τη Ρεάλ στο σπίτι της δυο σερί φορές σε διάστημα 72 ωρών.

Aπό την άλλη οι Μαδριλένοι συνεχίζουν φέτος να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ μιας και με την χθεσινή ήττα έφτασαν τις τρεις σερί ήττες εντός έδρας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια. Η πρώτη ήταν επίσης από Καταλανούς, την Χιρόνα για το πρωτάθλημα κι έπειτα ακολούθησαν οι δύο από την Μπαρτσελόνα.

Τέλος οι «μερένχες» έχουν ηττηθεί ήδη έξι φορές μέσα στην έδρα τους αυτή τη χρονιά, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά αυτόν τον αιώνα που διανύουμε.

Συνοψίζοντας καταλαβαίνει κανείς ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της όσο οξύμωρο ίσως κι αν ακούγεται αυτό μιας και προέρχεται από τρεις σερί κατακτήσεις Champions League αλλά και ότι η Μπαρτσελόνα της τελευταίας 10ετίας (τουλάχιστον) κάνει μυθικά πράγματα που αλλάζουν την (μεταξύ τους) ιστορία (και όχι μόνο).

Mερικά από τα κορυφαία διπλά της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου την τελευταία 10ετία:

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=DHAbK0Jwvl0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ