Πάπας Φραγκίσκος: «Είναι ιεροσυλία να λέμε πως ο Μέσι είναι θεός»

Πάπας Φραγκίσκος: «Είναι ιεροσυλία να λέμε πως ο Μέσι είναι θεός»

Σε μια απολαυστική συνέντευξη, ο Πάπας Φραγκίσκος κλήθηκε να απαντήσει για το αν πρέπει να θεωρείται ως ιεροσυλία η θεοποίηση του Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να έχει πάρει θεϊκή υπόσταση εντός αγωνιστικού χώρου, όμως έστω και μεταφορικά κάτι τέτοιο πρέπει να θεωρείται ιεροσυλία, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σε μια απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στο La Sexta, ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας κλήθηκε να απαντήσει σε κάποιες αρκετά πρωτότυπες ερωτήσεις και μια από αυτές αφορούσε το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος της εκπομπής ήθελε να μάθει αν πράγματι είναι ιεροσυλία να αποκαλούμε ως θεό τον μικρό μάγο της Μπαρτσελόνα για να λάβει την εξής απάντηση:

«Θεωρητικά, είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και δεν το πιστεύω κιόλας. Εσύ πιστεύεις πως ο Μέσι είναι θεός;» ρώτησε ο Πάπας τον Ιβόλε ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: «Ναι, το πιστεύω!»

«Εγώ όχι» είπε αμέσως ο Πάπας με χιουμοριστική διάθεση και συνέχισε «ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Μέσι είναι θεός, όπως ακριβώς λέει ότι τον λατρεύει αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να λατρεύεται. Αυτές είναι εκφράσεις των ανθρώπων. ‘Είναι ένας θεός με τη μπάλα στα πόδια’ είναι το πιο δημοφιλές που ακούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ