Μπαρτσελόνα : Αδειάζει χώρο για τα μάτια του Κουτίνιο

Μπαρτσελόνα : Αδειάζει χώρο για τα μάτια του Κουτίνιο

Το καλοκαίρι ήταν μαζί με τον Εμπαμπέ οι ποδοσφαιριστές που μονοπώλησαν το μετεγγραφικό ενδιαφέρον, με τα ονόματά τους να βρίσκονται επί καθημερινής βάσεως σε πρωτοσέλιδα και ιστοσελίδες. Μπορεί η μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, όμως ο Κουτίνιο παραμένει στην κορυφή της λίστας των Καταλανών, οι οποίοι θα κάνουν επιχείρηση… σκούπα για τα […]

Το καλοκαίρι ήταν μαζί με τον Εμπαμπέ οι ποδοσφαιριστές που μονοπώλησαν το μετεγγραφικό ενδιαφέρον, με τα ονόματά τους να βρίσκονται επί καθημερινής βάσεως σε πρωτοσέλιδα και ιστοσελίδες. Μπορεί η μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, όμως ο Κουτίνιο παραμένει στην κορυφή της λίστας των Καταλανών, οι οποίοι θα κάνουν επιχείρηση… σκούπα για τα μάτια του Βραζιλιάνου.

Αυτό υποστηρίζει η -ιστορική και πάντα ενημερωμένη στα θέματα της Μπαρτσελόνα- εφημερίδα Mundo Deportivo, η οποία αναφέρει στο σημερινό κεντρικό της θέμα πως ο σύλλογος θα αδειάσει χώρο στο ρόστερ του τον Ιανουάριο, προκειμένου αφενός να συγκεντρώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί και αφετέρου να μειώσει το μισθολογικό κόστος, στο οποίο η Μπάρτσα είναι… παγκόσμια πρωταθλήτρια (δίνει περίπου 8 εκατ. ευρώ μέσο όρο ανά παίκτη).

Απώτερος στόχος είναι να στηρίξει την επένδυση και να ντύσει εν τέλει τον Κουτίνιο στα μπλαουγκράνα, ότι δεν πέτυχε δηλαδή το περασμένο καλοκαίρι, προσδίδοντας τεράστια ποιότητα στη μεσαία της γραμμή και αποκτώντας ουσιαστικά τον μελλοντικό αντικαταστάτη του Αντρές Ινιέστα. Ο σπουδαίος χαφ θα κλείσει 34 χρόνια ζωής τον ερχόμενο Μάιο και η διάδοχη κατάσταση είναι κάτι που απασχολεί από τώρα τους διοικούντες τον σύλλογο.

Στην «επιχείρηση» εκκαθάριση περιλαμβάνονται σε πρώτη φάση τα ονόματα πέντε ποδοσφαιριστών. Πάμε να δούμε μια μια τις περιπτώσεις τους.

Χαβιέρ Μαστσεράνο: Έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να αποχωρήσει από την ομάδα τον χειμώνα, έχοντας ήδη ενημερώσει μάλιστα προ μηνός τον Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ήθελε να δώσει τον τελευταίο του αγώνα στις 23/12 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν αποκλείεται όμως εν τέλει να κάνει λίγη υπομονή, λόγω του τραυματισμού του Σάμουελ Ουμτιτί (θα λείψει για δύο μήνες) και του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος της Μπαρτσελόνα μέσα στον Ιανουάριο.

Φαβορί για την απόκτησή του είναι η κινεζική Χεμπέι Φόρτουν (εκεί αγωνίζεται ο φίλος και συμπατριώτης του Εζεκιέλ Λαβέτσι), η οποία είναι πρόθυμη να πληρώσει έως έξι εκατομμύρια ευρώ για τον κάνει δικό της. Η Μπάρτσα θέλει δέκα εκατ., η Χεμπέι όμως δύσκολα θα ανέβει από αυτό το ποσό, καθώς βάσει της νέας νομοθεσίας όποια μετεγγραφή ξεπερνά τα έξι εκατ. θα υπόκειται σε πολύ βαριά φορολογία.

Η μετεγγραφική περιόδος του χειμώνα στην Κίνα ανοίγει τον Φεβρουάριο, η Μπαρτσελόνα δεν προτίθεται να ξεκινήσει τότε τις διαπραγματεύσεις (θέλει να κλείσει η υπόθεση τον Γενάρη, ώστε να βρει αντικαταστάτη), αλλά θέλει να κρατήσει τον «Χεφεσίτο» για τον πρώτο μήνα του νέου έτους, καθώς οι αγώνες είναι πολλοί και τα στόπερ… μετρημένα!

Αρντά Τουράν: Η αποχώρησή του από τη Βαρκελώνη μοιάζει δεδομένη. H καριέρα του στην Μπαρτσελόνα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην τον έχει χρησιμοποιήσει ούτε για ένα λεπτό τη φετινή σεζόν. Ο μάνατζερ του ψάχνει ομάδα (δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρει την άκρη σε δύο εβδομάδες), Μπεσίκτας και Γαλατασαράι δεν δύνανται να καλύψουν τον μισθό του, την ώρα που Κίνα, Μονακό και Άρσεναλ ακούγονται ως πιθανοί προορισμοί για τον 30χρονο Τούρκο μεσοεπιθετικό.

Αλέις Βιδάλ: Αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα εδώ και δύο χρόνια (το πρώτο μισό χρόνο ήταν ανενεργός λόγω της απαγόρευσης μετεγγραφών που είχε επιβληθεί από την FIFA), ποτέ όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα. Δεν θέλει να φύγει, αντιλαμβάνεται όμως ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος (Σεμέδο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντεουλοφέου, σύντομα θα επιστρέψει και ο Ντεμπελέ) και στα 28 του ο Ισπανός δεξιός φουλ μπακ κάνει δεύτερες σκέψεις.

Θα μελετήσει τις προτάσεις που θα έχει, με τις Σεβίλλη και Βαλένθια να τον έχουν στα μπλοκάκια τους. Επίκειται μάλιστα και συνάντηση του εκπροσώπου του με την διοίκηση των Καταλανών, που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τον παραχωρήσουν τον Γενάρη, στην σωστή, όμως, τιμή.

Ραφίνια: Ο μεγάλος άτυχος του 2017. Κοντεύαμε είναι η αλήθεια να τον ξεχάσουμε τον Βραζιλιάνο, ο οποίος χθες επέστρεψε στις προπονήσεις, επτά μήνες μετά τον τραυματισμό του. Ο 24χρονος χαφ θέλει να πάει σε άλλη ομάδα για να πάρει χρόνο συμμετοχής (χρόνο που ξέρει ότι δεν θα έχει στο Καμπ Νόου) και να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες του έχουν απομείνει για την παρουσία του στην αποστολή της Βραζιλίας στο Μουντιάλ.

Ο πατέρας και εκπρόσωπος του, Μαζίνιο, έχει απλώσει τα δίχτυα του σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, την ώρα που η Θέλτα του Χουάν Κάρλος Ουνθούε (τον γνωρίζει πολύ καλά αφού ήταν βοηθός του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα την περασμένη τριετία) εμφανίζεται ως πιο πιθανός προορισμός. Εκεί είχε κάνει ως δανεικός την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σίγουρα όμως ο σύλλογος του Βίγκο δεν θα μπορέσει να τον αποκτήσει με κανονική μετεγγραφή, αφού οι απαιτήσεις των Μπλαουγκράνα αγγίζουν τα είκοσι εκατ. ευρώ.

Ζεράρ Ντεουλοφέου: Ο τραυματισμός του Ουσμάν Ντεμπελέ του άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδας, ο 23χρονος εξτρέμ όμως δεν μπόρεσε να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δύο γκολ και τρεις ασίστ είναι ο απολογισμός του σε 16 συμμετοχές, ο Βαλβέρδε όμως δείχνει να μην τον υπολογίζει (τον άφησε εκτός με Θέλτα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται σενάρια περί νέας αποχώρησης. Στα 20 εκατ. είναι η ρήτρα του συμβολαίου του, Μίλαν και Νάπολι τον κοιτάνε σύμφωνα με το Calcio Mercato.

Ντένις Σουάρεθ: H πιο περίπλοκη περίπτωση σε σχέση με τις πέντε προαναφερθείσες. Δεν είναι στη λίστα της Mundo, το μέλλον του όμως είναι αβέβαιο. Ο Βαλβέρδε το δίνει χρόνο συμμετοχής, ο ίδιος όμως θέλει να παίζει ακόμα παραπάνω. Μπορεί να προσφέρει σε αρκετές θέσεις και αυτό είναι κάτι που εκτιμά ο Βάσκος προπονητής. Ο «Τσινγκούρι» θέλει να μείνει στο ρόστερ, δεν θα σταθεί όμως εμπόδιο αν έρθει μια πρόταση που τον καλύπτει. Είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Νάπολι.

Σαφώς και δεν υπάρχει περίπτωση η Μπαρτσελόνα να πουλήσει και τους έξι αυτούς ποδοσφαιριστές. Θα εξετάσει όμως τυχόν προτάσεις που θα φθάσουν στα γραφεία της και σε συνεννόηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε θα πράξει αναλόγως. Δεν αποκλείεται όμως το καλοκαίρι να δουν την πόρτα της εξόδου όσοι από τους προαναφερθέντες δεν την δουν στην προσεχή μετεγγραφική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ