Βαλβέρδε «Ο Μέσι είναι το επίκεντρο των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα»

Βαλβέρδε «Ο Μέσι είναι το επίκεντρο των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθέωσε για ακόμη μια φορά τον Λιονέλ Μέσι, λέγοντας πως είναι το επίκεντρο των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 26ο της ιστορίας της, επικρατώντας με 1-0 της Λεβάντε με γκολ του Λιονέλ Μέσι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για την κατάκτηση της La Liga από τους μπλαουγκράνα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους παίκτες του, όμως αποθέωσε και πάλι τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως ο Μέσι είναι το επίκεντρο των επιτυχιών της ομάδας και ότι αν υπάρχει ένα όνομα δίπλα σε όλους τους τίτλους των τελευταίων ετών, αυτό είναι αναμφίβολα το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με τη Λεβάντε: «Είχαμε την πίεση, μας δυσκόλεψαν, ήταν περισσότερο τα νεύρα παρά οτιδήποτε άλλο. Είχαν κάποιες ευκαιρίες».

Για τον τίτλο: «Το να κερδίζεις έναν τίτλο με απόσταση και τέτοια διαφορά με αυτούς τους ανταγωνιστές είναι δύσκολο. Επιπλέον είναι δύο συνεχόμενα χρόνια, είμαστε ευχαριστημένοι, το να βλέπουμε τον κόσμο να χαίρεται είναι μια υπερηφάνεια για όλους μας. Το άκουσα μια φορά από τον Βαλέρο Ριβέρα. Το δύσκολο δεν είναι να νικάς, αλλά να συνεχίσεις να νικάς. Αν το κάνεις, σημαίνει ότι διψάς για την νίκη. Πρέπει να βρίσκεις πάντα κίνητρα. Αυτό το “8 στα 11” δίνει μια ιδέα για το πώς υπολογίζουμε αυτή τη διοργάνωση».

Για το ότι είναι δεύτερος συνεχόμενος: «Το πρωτάθλημα είναι μέρα με τη μέρα. Ξεκινάς να παλεύεις τον Αύγουστο και φτάνεις στην ίδια κατάσταση το Μάιο. Τα καταφέραμε και αυτό το εκτιμούμε πολύ εμείς οι προπονητές, γιατί ξεπερνώνται δύσκολες καταστάσεις. Έχεις σιγουριές και ανασφάλειες. Είναι όμορφο, γιατί σε βάθος χρόνου φαίνεται ποιος είναι ο καλύτερος. Έχω ένα πλεονέκτημα, οι παίκτες μου είναι εξαιρετικοί. Με αυτό τον τρόπο, όλα είναι πιο εύκολα. Είναι ένα σύνολο που προετοιμάζεται πολύ καλά για κάθε διοργάνωση. Όταν παίξαμε με μεγάλους αντιπάλους, πάντα απαντήσαμε σωστά».

Για τον Μέσι: «Ήμουν σίγουρος πως έπρεπε να παίξει, το ίδιο κι εκείνος. Έχουμε έναν αγώνα την Τετάρτη και πρέπει να είναι όλοι ενεργοί. Ήξερε πως θα έπαιζε στο μισό χρόνο, βγήκε και σκόραρε, καθώς το κάνει με κάθε τρόπο. Είναι το επίκεντρο όλων μας των επιτυχιών. Είναι ξεκάθαρο, ότι η εποχή στην οποία βρίσκεται στην Μπάρτσα, έβγαλαν ένα λαχείο τίτλων και πρωταθλημάτων. Αν πρέπει να υπάρχει ένα όνομα δίπλα σε αυτές τις επιτυχίες, τότε είναι το δικό του. Δείχνει το στυλ μας και το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς του μας δίνει ώθηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ