Ο Ζιντάν δεν θα έβγαινε ούτε… Europa League

Ο Ζιντάν δεν θα έβγαινε ούτε… Europa League

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 17 από τους συνολικά 33 βαθμούς επί Ζιντάν, σε σύνολο 11 αγώνων. Ποιος από τους Λοπετέγκι, Σολάρι, Ζιντάν, πήγε καλύτερα στη σεζόν.

Μία κάκιστη χρονιά ολοκληρώθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς την κατάκτηση κάποιου τροπαίου και πλέον γίνεται ο σχεδιασμός της επόμενης.

Η έλευση του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της «Βασίλισσας» έφερε ελπίδες στις τάξεις των οπαδών, ωστόσο οι αριθμοί… διέψευσαν τις συγκεκριμένες ελπίδες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στα 11 ματς επί Ζιντάν κέρδισε μόλις 17 από τους 33 πόντους που θα μπορούσε να συγκεντρώσει συνολικά.

Αν απομονώσουμε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος και πάρουμε υπόψιν μόνο τις 11 αγωνιστικές που ήταν ο Ζιντάν στη Ρεάλ, η «Βασίλισσα» κατατάσσεται στην 8η θέση, δηλαδή εκτός Ευρώπης.

Το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, εν συγκρίσει με τους Λοπετέγκι, Ζιντάν, το είχε ο Σαντιάγκο Σολάρι, στη θητεία του οποίου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης συγκέντρωσε 37 από τους 51 βαθμούς (17 αγωνιστικές).

Κάνοντας αυτό που κάναμε και πριν με τον Ζιντάν, απομονώνοντας δηλαδή τις 17 αγωνιστικές που ήταν ο Σολάρι στη Ρεάλ, η «Βασίλισσα» βγαίνει 2η και μόλις στο -5 από την Μπαρτσελόνα (42).

Ο Τζουλέν Λοπετέγκι κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως και ο Ζιντάν, καθώς σε δέκα αγώνες συγκέντρωσε 14 βαθμούς (9η θέση).

Παρακάτω παρουσιάζεται η βαθμολογία της La Liga χωρισμένη στα τρία. Αριστερά είναι οι αγωνιστικές που ήταν στον πάγκο της Ρεάλ ο Λοπετέγκι, στη μέση ο Σολάρι και δεξιά ο Ζιντάν:

Precarga foto ampliada

Συνοψίζοντας, όπως είπαμε και παραπάνω, η άφιξη του Γάλλου τεχνικού στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί, ενώ ερώτημα αποτελεί τι ομάδα θα παρουσιάσει την επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ