Μπέιλ- Ρεάλ Μαδρίτης: Ένα αναπόφευκτο τέλος

Μπέιλ- Ρεάλ Μαδρίτης: Ένα αναπόφευκτο τέλος

Ο Ζινεντίν Ζιντάν άφησε εκτός φιλικού με τη Μπάγερν Μονάχου τον Γκάρεθ Μπέιλ και οριστικοποίησε το τέλος του Ουαλού, ως παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εξαετής παρουσία του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνεται, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να μην υπολογίζει στα πλάνα του τον Ουαλό σταρ. Όταν μετακόμιζε το καλοκαίρι του 2013 από το Λονδίνο στη Μαδρίτη, ο 24χρονος τότε ποδοσφαιριστής, αποτελούσε την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας του ποδοσφαίρου (100 εκατομμύρια ευρώ). Στα 30 του πλέον, παρά το γεγονός ότι έχει κατακτήσει 4 τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ, σφραγίζοντας το τελευταίο με το απίστευτο «γυριστό», ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Οι δηλώσεις του Ζιντάν άλλωστε, μετά το φιλικό με την Μπάγερν, δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης: «Ο Μπέιλ έμεινε εκτός γιατί η ομάδα προσπαθεί να τον πουλήσει. Και αύριο αν μπορεί να φύγει θα ήταν το καλύτερο. Δεν είναι κάτι προσωπικό. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Μπέιλ, αλλά οφείλω να πάρω αποφάσεις. Έρχεται η στιγμή για αλλαγές και είναι καλό για όλους ν’ ακολουθήσουν διαφορετικές κατευθύνσεις»

Ακολουθούν οι 5 λόγοι για τους οποίους τελείωσε η «θητεία» του Ουαλού σταρ στη Μαδρίτη:

1. Η μοναξιά και ο χαρακτηρισμός «παίκτης του γκολφ»

Ο συμπαίκτης του στην Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά, αποκάλυψε ότι μετά την προπόνηση, ο Ουαλός αρέσκεται να παίζει γκολφ, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «παίκτης του γκολφ». Ο 30χρονος άσος έχει φτιάξει γήπεδο γκολφ στην αυλή του σπιτιού του, ενώ βλέπει στο κινητό του τουρνουά, ακόμα και όταν η ομάδα φτάνει στο γήπεδο. Ο Βέλγος τερματοφύλακας, μάλιστα, λέει πως ο Ουαλός δεν έρχεται στα γεύματα της ομάδας, προτιμώντας την μοναξιά του δωματίου του. Δεν προσπάθησε ποτέ να μάθει ισπανικά, προκειμένου να έρθει κοντά με τους συμπαίκτες του, παρά το γεγονός πως βρίσκεται έξι ολόκληρα χρόνια στη πρωτεύουσα της Ισπανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τους «ισπανόφωνους» επικοινωνεί ακόμα με χειρονομίες, δείχνοντας το απρόσιτο προφίλ του.

2. Αρκετοί τραυματισμοί

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι  η πορεία του Μπέιλ στη Μαδρίτη θα μπορούσε να είναι διαφορετική, εάν δεν υπέφερε από συνεχόμενους και σοβαρούς τραυματισμούς. Απόδειξη το γεγονός πως έχει υποστεί 20 τραυματισμούς από το 2013 και έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 72 παιχνίδια. Η πλειονότητα των τραυματισμών αυτών είναι μυϊκοί, με τις φήμες να λένε ότι δεν οδηγεί καθόλου πλέον, προκειμένου να προστατεύσει τα ταλαιπωρημένα του γόνατα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Γκάρεθ Μπέιλ σημείωσε μόλις 79 εμφανίσεις στη La Liga, ενώ στα τελευταία 44 παιχνίδια του, αγωνίστηκε μόλις στα μισά, ως βασικός.

3. Η παρουσία του Ζινεντίν Ζιντάν

Η επιστροφή του Ζιντάν τον περασμένο Μάρτιο στη Μαδρίτη, ήταν η αρχή του τέλους για τον Μπέιλ. Από την πρώτη του θητεία στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γάλλος προπονητής θεωρούσε τον Ουαλό ένα παίκτη που δεν δείχνει ομαδικότητα και είναι εκτός τακτικής. Τον Μάιο του 2018, μάλιστα, έθεσε «βέτο» για την πώλησή του στον Φλορεντίνο Πέρεθ, προκειμένου να αγοράσει στη θέση του, τον Εντέν Αζάρ. Το εκπληκτικό γκολ του, όμως, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον «ανέβασε» στην εκτίμηση του Φλορεντίνο, ενώ η αποχώρηση του Ζιντάν από τον πάγκο λίγες μέρες νωρίτερα, κράτησε τον 30χρονο στο Μπερναμπέου. Με την επιστροφή του Ζιζού στην Ρεάλ δεν άλλαξε τίποτα, με το «σίριαλ» να συνεχίζεται.

4. Οι σχέσεις του με το κοινό του Μπερναμπέου

Το πάντα απαιτητικό και απρόβλεπτο κοινό των Μαδριλένων, δεν αποδέχτηκε ποτέ τον Ουαλό. Τον περασμένο Απρίλιο αποδοκιμάστηκε μετά από μόλις 3 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, σε μια νίκη επί της Εϊμπάρ. Αυτές οι αποδοκιμασίες προήλθαν λίγο μετά τις δηλώσεις του ατζέντη του, που είχε πει: «Αυτοί που γιουχάρουν τον Μπέιλ θα πρέπει να ντρέπονται. Δεν έχουν ιδέα από μπάλα». Χαρακτηριστικό των σχέσεων οπαδών- Μπέιλ, είναι το γεγονός, ότι ο αριστεροπόδαρος άσος αποδοκιμάστηκε πρώτη φορά, μόλις 5 μήνες αφότου υπέγραψε στους Μαδριλένους. Από τότε έχει γιουχαριστεί πάρα πολλές φορές. Τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2009, στην ήττα του κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα, στο Μπερναμπέου. Οι αποδοκιμασίες ήταν βέβαια προς όλη την ομάδα, αλλά τη στιγμή που ο Μπέιλ πέρασε εκτός για να τον αντικαταστήσει ο Ασένσιο, οι «κραυγές» του κοινού αυξήθηκαν κατακόρυφα.

5. Η έλευση του Αζάρ

Ο Ζιντάν κατάφερε να φέρει στη «βασίλισσα» το διακαή του πόθο, Εντέν Αζάρ. Η έλευση του Βέλγου μεσοεπιθετικού, θα σημάνει και το τέλος του Μπέιλ, με τους δύο παίκτες να αγωνίζονται στην ίδια θέση. Παρά το γεγονός ότι ο Ουαλός μπορεί να αγωνιστεί και στα δυο «φτερά», θα είναι μεγάλη έκπληξη να παραμείνει. Ο Ουαλός αμείβεται με 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και έχει 3 ακόμα χρόνια συμβόλαιο, αλλά είναι η ώρα να σεβαστεί και τον εαυτό του. Ο Αζάρ είναι ο νέος «Γκαλάκτικο» της ομάδας, με τον μοναχικό  Γκάρεθ, να οδεύει για άλλες πολιτείες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ