«Κρεμάει» τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν ο Αντούριθ (vid)

«Κρεμάει» τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν ο Αντούριθ (vid)

Ο Αρίτζ Αντούριθ αποφάσισε να αποσυρθεί το επόμενο καλοκαίρι, φορώντας την φανέλα της «αγαπημένης» του Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αποχωριστεί τον μεγάλο της αρχηγό, Αρίτζ Ανούριθ, το καλοκαίρι του 2020. Ο γεννημένος στο «Σαν Σεμπαστιάν», Βάσκος επιθετικός θα «ρίξει» τους τίτλους τέλους, έπειτα από μια πολυετή καριέρα στα ισπανικά γήπεδα.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία μου στο ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια θα σταματήσω. Μακάρι να καταφέρουμε να έχουμε μια καλή σεζόν και να προσφέρουμε κάτι ωραίο στους οπαδούς. Εγώ θα παλέψω ως το τέλος», ήταν τα λόγια ενός από τους καλύτερους σέντερ φορ που πέρασαν από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Μπορεί να κλείνει τα 39 του χρόνια τον ερχόμενο Φλεβάρη, αλλά ο Αντούριθ είναι σαν το «παλιό καλό κρασί». Αποτελεί ακόμα και σήμερα έναν από τους αποτελεσματικότερους σκόρερ που είδαν τα ευρωπαϊκά γήπεδα, πετυχαίνοντας 218 γκολ σε 555 εμφανίσεις.

Ο 38χρονος Βάσκος, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της φημισμένης ακαδημίας της Αθλέτικ Μπιλμπάο, κάνοντας τις πρώτες επίσημες συμμετοχές του στην δεύτερη ομάδα των Βάσκων. Το ντεμπούτο του παρόλα αυτά το πραγματοποίησε με την Ρεάλ Βαγιαδολίδ το 2004. Επέστρεψε στο «Σαν Μαμές» την επόμενη σεζόν, φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα της στην μεγάλη κατηγορία το 2005, σημειώνοντας 15 συμμετοχές και 6 τέρματα στη La Liga.

To 2008 μεταπήδησε στη Μαγιόρκα, όπου πέτυχε 26 γκολ σε δύο σεζόν. Οι επιδόσεις αυτές, του έδωσαν το διαβατήριο για την Βαλένθια, όντας μέλος των «νυχτερίδων» για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ήταν ήδη 31 χρονών. Πολλοί πίστευαν ότι είχε φτάσει στο «πικ» της καριέρας του. Ο Ισπανός φορ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η καρδιά του χτυπούσε για την «αγαπημένη» του Μπιλμπάο. Έτσι το 2012 επέστρεψε για τρίτη φορά στη «χώρα των Βάσκων», πιο ώριμος από ποτέ.

Τι έκανε από τότε; 217 συμμετοχές και 95 γκολ με την Αθλέτικ. Πάντα βασικός στην ενδεκάδα, πολύτιμο εργαλείο στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή. Φέτος, στο «κύκνειο άσμα» του στην Μπιλμπάο, αναμένεται να σπάσει και το φράγμα των 100 γκολ. Οι φίλοι της ομάδας έχουν μπροστά τους ακόμα εννιά μήνες, για να απολαύσουν και να αποθεώσουν το ίνδαλμα τους, προτού μπει μια και καλή στο πάνθεον της ιστορίας των Βάσκων. Σίγουρα θα λείψει από το ποδόσφαιρο…

Δείτε στιγμιότυπα του Αντούριθ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ