Τσάβι : «Άλλαξε πολλά ο Βαλβέρδε, κορυφαία στην Ευρώπη η Σίτι»

Τσάβι : «Άλλαξε πολλά ο Βαλβέρδε, κορυφαία στην Ευρώπη η Σίτι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την επιρροή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι, ο οποίος χαρακτήρισε κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την Μάντσεστερ Σίτι. Τι είπε για το Σαββατιάτικο Clásico (23/12, 14:00).

Το καλοκαίρι του 2015, έπειτα από 17 συναπτά έτη στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και συνολικά 24 στον οργανισμό του συλλόγου, ο Τσάβι αποχώρησε από τον Καμπ Νόου. Πήγε στο Κατάρ και την Αλ Σαντ (θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν), εξακολουθεί όμως να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ισπανία.

Ο χαφ-θρύλος των Καταλανών μίλησε στη Marca και έπλεξε το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε για την εικόνα που παρουσιάζει φέτος η Μπαρτσελόνα, υποστήριξε ότι νίκη της θα βγάλει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ χαρακτήρισε κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Βαλβέρδε έχει κάνει την Μπαρτσελόνα να μοιάζει περισσότερο ομάδα, οι μετεγγραφές ήταν πετυχημένες και όλα, είτε λιγότερο είτε περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, είναι θετικά. Μοιάζει να έχει επαναφέρει την ουσία. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, πιέζει και στοχεύει πάντα στην κατοχή της μπάλας, στοιχείο που ανέκαθεν την χαρακτήριζε. Είναι πολύ συμπαγής και ισορροπημένη, μπορεί φυσικά να κερδίσει στο Clásico και αν το καταφέρει θα βγάλει ουσιαστικά την Ρεάλ από την κούρσα της διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος. Νομίζω πως είναι το φαβορί για το τρίποντο», ανέφερε αρχικά.

«Στην πράξη φαίνεται ότι δεν ήταν καλό για τη Ρεάλ Μαδρίτης που παρουσιάστηκε τόσο δυνατή τον Αύγουστο. Δεν παίζει πολύ καλά, έχει όμως αυτοπεποίθηση μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Θα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί τις στιγμές που η Μπαρτσελόνα θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα προσπαθεί να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Πιστεύω πως θα έχει πιο επιθετική φιλοσοφία αλλά και πίεση, αφού είναι αυτή που καίγεται για το αποτέλεσμα», πρόσθεσε, παραδεχόμενος στη συνέχεια αναφορικά με το Super Cup πώς «το κίνητρο της εκδίκησης υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα στο ποδόσφαιρο».

«Η Μπαρτσελόνα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της μετά την απώλεια του Super Cup και το πιο εντυπωσιακό ήταν ο τρόπος που το έκανε. Οι ήττες και η εικόνα που παρουσίασε αποτελούν κίνητρο, δεν είναι όμως το μόνο. Πάντα υπάρχει κίνητρο σε ένα Clásico», υποστήριξε.

Όσο για την αλλαγή που έπαιξε -κατά τον ίδιο- τον πιο κομβικό ρόλο στην αγωνιστική μεταμόρφωση της Μπαρτσελόνα; «Το κέντρο είναι πλέον σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, συμβάλλοντας και στην επίθεση. Ο Παουλίνιο σκοράρει, ο Ράκιτιτς δίνει μεγάλη ευελιξία, είναι αμφότεροι παίκτες με εξαιρετική τεχνική, δύο παίκτες καθόλου συνηθισμένοι όταν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους».

Τέλος, εξέφρασε την άποψή του πως «η Σίτι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα το ‘χει. Είναι μεθοδικός, απαιτητικός, τελειομανής, μεταδίδει στους παίκτες αυτό που θέλει στο γήπεδο και αυτοί είναι χαρούμενοι μαζί του. Είναι πολύ φυσιολογικό ότι οι προπονητές που ανέλαβαν την Μπαρτσελόνα μετά τη θητεία του συγκρίνονται με αυτόν, λόγω αυτών που πέτυχε».

Διαβάστε επίσης

Προπονήθηκε και παίζει στο Clasico ο Ρονάλντο 

Έτσι θα παίξουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα για το Clásico

Ζιντάν: «Δεν κρίνεται τίποτα με την Μπαρτσελόνα, έτοιμος ο Ρονάλντο»

Βαλβέρδε: «Πανίσχυρη η Ρεάλ, δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ