Τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο Σουάρες (pic &vid)

Τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο Σουάρες (pic &vid)

Ο Λουίς Σουάρες έφτασε τα 184 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και πλέον έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλαουγκράνα». Πόσα γκολ και ποιον κυνηγάει για να μπει στην κορυφαία τριάδα.

Όταν το καλοκαίρι του 2014 η Μπαρτσελόνα αποκτούσε από την Λίβερπουλ τον Λουίς Σουάρες σίγουρα περίμενε πολλά από τον Ουρουγουανό αλλά αυτός πιθανότατα ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες αφού αποδείχθηκε φλέβα χρυσού για τους Καταλανούς. Σε μια κακή για εκείνον περίοδο με τα όσα είχαν μεσολαβήσει του… δαγκώματος στον Κιελίνι στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και την τιμωρία του για τρεις μήνες από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, στην Μπάρτσα απογειώθηκε.

Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα πέτυχε 25 γκολ σε 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τη σεζόν 2015-16 59 γκολ σε 53 ματς, με τα 40 γκολ που πέτυχε στην La Liga εκείνη την χρονιά να του δίνουν και το χρυσό παπούτσι, την επόμενη έβαλε 37 γκολ σε 51 ματς, 31 σε 51 εμφανίσεις τη σεζόν 2017-18 ενώ πέρσι σε μια μέτρια χρονιά για εκείνον αλλά και την ομάδα έβαλε 25 σε 49 ματς.

Το γκολ που πέτυχε στο Σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στην Έιμπαρ ήταν το νούμερο 184 για τον 32χρονο άσο που έγινε έτσι ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Μια θέση που μοιράζεται μαζί με τον Γιόσεπ Σαμιτιέρ, ο οποίος σημείωσε τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τη φανέλα των Καταλανών, από το 1919 ως το 1931.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Λάσλο Κουμπάλα με 194 και μοιάζει με υπόθεση κάποιων εβδομάδων να τον ξεπεράσει και να μπει στην κορυφαία τριάδα. Στη δεύτερη θέση είναι ο Θέσαρ με 232 νούμερο που επίσης δεν φαντάζει άπιαστο για τον Ουρουγουανό βάσει των επιδόσεών του, όσο για την πρώτη θέση είναι αυτονόητο ότι βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με 605 γκολ που όχι μόνο δεν μπορεί να τον πλησιάσει κανείς αλλά φαντάζει και απίθανο να βρεθεί κάποιος στο μέλλον που θα τον ξεπεράσει.

https://www.youtube.com/watch?v=7bEb4QaijII

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ