Ρεάλ Μαδρίτης: Άμυνα από… γρανίτη

Ρεάλ Μαδρίτης: Άμυνα από… γρανίτη

Ιστορικές επιδόσεις καταγράφει τη φετινή περίοδο η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «Μερένχες» να μετρούν μόλις 13 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα.

Διαχρονικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μάθει να μη στηρίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην άμυνά της. Μάλιστα, πολλές φορές η ανασταλτική λειτουργία της «βασίλισσας» έχει εξελιχθεί στην αχίλλειο πτέρνα της, με την παραβιασμένη εστία των «Μερένχες» να αποτελεί… συχνό φαινόμενο.

Τη φετινή περίοδο, όμως, η ομάδα της Μαδρίτης παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπό. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι Μαδριλένοι έχουν καταφέρει να  «χτίσουν» ένα σερί 21 αήττητων αγώνων και να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με στήριγμα την άμυνά τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Ρεάλ έχει δεχθεί μόλις 13 γκολ στο πρωτάθλημα στις 22 πρώτες αγωνιστικές, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία της!

Το προηγούμενο ρεκόρ των Μαδριλένων ήταν τα 14 γκολ παθητικό στους 22 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος κάτι που έχει επιτευχθεί τρεις φορές στην ιστορία τους (το 1962, το 1965 και το 1988).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ