Τα τρία σενάρια ολοκλήρωσης του ισπανικού πρωταθλήματος

Τα τρία σενάρια ολοκλήρωσης του ισπανικού πρωταθλήματος

Υπάρχουν τρία εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται από τους ιθύνοντες για να ολοκληρωθεί η φετινή La Liga. Η σεζόν μπορεί να τελειώσει μέχρι και Σεπτέμβριο!

Στην Ισπανία ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα και μόνο κουβέντα για μπάλα δεν γίνεται πλέον.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου συζητούν διάφορα σενάρια για να επαναρχίσει η σεζόν, καθώς σε ενδεχόμενο οριστικής διακοπής στο σημείο που είμαστε τώρα, θα υπάρξει τεράστια οικονομική ζημία για όλους.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν είναι πια τόσο σημαντικό να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Αν η χρονιά δεν ολοκληρωθεί, τότε το 30% των εσόδων θα χαθεί. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα χάσει πάνω από 7 δις ευρώ και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα μπορέσει να το αντέξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Mediapro, Ζάουμε Ρούρες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή λοιπόν, υπάρχουν τρία διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια τα οποία έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται.

Αυτά είναι τα εξής:

1ον) Επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στις 15 Μαΐου και ολοκλήρωσή τους στις 30 Ιουνίου ή και στις 15 Ιουλίου. Δύσκολο σενάριο αυτή τη στιγμή και πολύ αισιόδοξο, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μέχρι τότε έχει κωπάσει η λαίλαπα του κορωνοϊού.

2ον) Σέντρα στα μέσα καλοκαιριού και λήξη στα τέλη Αυγούστου. Με τη μετάθεση του Euro για το 2021, το σενάριο αυτό μοιάζει πιο εφικτό και πιθανό αυτή τη στιγμή από τα υπόλοιπα, αφού επιτρέπει να οργανωθεί σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και η επόμενη σεζόν.

3ον) Επιστροφή στη δράση τον Σεπτέμβριο. Κάτι που αρχικά έμοιαζε απίθανο, ακούγεται πλέον πιο πιθανό. Αλλά σενάριο το οποίο… μπάζει από παντού. Αν η τρέχουσα σεζόν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη, πότε θα ξεκινήσει η επόμενη; Και μην ξεχνάμε πως η ερχόμενη χρονιά είναι χρονιά Euro, με τη διοργάνωση να ξεκινά στις 11 Ιουνίου 2021. Η μεγάλη συρρίκνωση της σεζόν 2020-21 θα φέρει και μακρόχρονη απώλεια εσόδων, γεγονός που δεν συμφέρει κανέναν φυσικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ