Οι τρεις ομάδες της La Liga που δεν θα κάνουν περικοπές

Οι τρεις ομάδες της La Liga που δεν θα κάνουν περικοπές

Μετά τη Ρεάλ που είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα προχωρήσει σε περικοπές ακόμα δυο ομάδες της La Liga δεν μειώνουν τους μισθούς των ποδοσφαιριστών.

H La Liga βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Covid-19 υπονομεύει την οικονομική σταθερότητα αρκετών συλλόγων, που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το σύστημα Erte, το έκτακτο συμπληρωματικό ταμείο. Από τις 20 ομάδες που μετέχουν στην ανώτατη εθνική κατηγορία οι 17 είναι στη διαδικασία εκκίνησης της διαδικασίας για να λάβουν τη συμμετοχή του κράτους στην πληρωμή των μισθών.

Μεταξύ αυτών και η Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της βαθμολογίας με 2 βαθμούς διαφορά από την αιώνια αντίπαλό της Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από 27 αγωνιστικές. Το «όχι» του Μέσι και των συμπαικτών του στην «αυτο-περικοπή» μέρους του μισθού ώθησε τον πρόεδρο Μπαρτομέου να ζητήσει τη βοήθεια της κυβέρνησης, σε μια απόφαση που συγκρούεται με την καταλανική υπερηφάνεια, η οποία συχνά οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των ακτιβιστών της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Μια εκ διαμέτρου διαφορετική απόφαση προέρχεται από ένα άλλο σωματείο με δηλωμένες αποσχιστικές φιλοδοξίες, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που από την ίδρυσή της έχει μόνο παίκτες βασκικής καταγωγής, γεννημένους στη Χώρα των Βάσκων ή που εξελίχθηκαν στα τμήματα υποδομής των ομάδων της περιοχής. «Καμία βοήθεια από τη Μαδρίτη. Ο σύλλογός μας έχει υγιή προϋπολογισμό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας», είναι η θέση της διοίκησης.

Στην ίδια γραμμή, επίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η «μικρή» Έιμπαρ. Η ομάδα της προέδρου Αμάια Γκοροστίθα ιδρύθηκε το 1940, παίζει σε ένα γήπεδο με μόλις 7.083 θέσεις και συμμετείχε στην ανώτατη κατηγορία για πρώτη φορά την περίοδο 2013-2014.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ