Οι παίκτες απέρριψαν την πρώτη πρόταση για μειώσεις

Οι παίκτες απέρριψαν την πρώτη πρόταση για μειώσεις

Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών της Primera Division έκρινε δυσανάλογα μεγάλη την περικοπή του 49% στις αποδοχές.

Δέχονται μειώσεις, αλλά όχι στο ήμισυ των αποδοχών τους… Αυτή ήταν η απάντηση του σωματείου παικτών στην Ισπανία, στην πρόταση της La Liga για περικοπές σε ποσοστό 49% στις αμοιβές τους.

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος ανέλαβε να συντονίσει τις συνομιλίες με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τον επιμερισμό της ζημιάς, εξαιτίας της παύσης που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός.

Ωστόσο, το όργανό έκρινε υπερβολική την απαίτηση των ομάδων, κρίνοντας τη δυσανάλογα μεγάλη. Η απόφαση ελήφθη μετά από τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του σωματείου και των αρχηγών της Primera Division.

Οι αρχηγοί είχαν προηγουμένως συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες τους και μετέφεραν τη συλλογική απόφαση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, αλλά σε πρώτη φάση το χάσμα είναι αγεφύρωτο.

Στην συζήτηση δεν συμμετείχαν οι παίκτες των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αλαβές και Εσπανιόλ, γιατί έχουν συμφωνήσει με τις διοικήσεις τους σε μειώσεις.

Αναμένεται η απάντηση και των παικτών της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας, οι οποίοι αρχηγοί των οποίων θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου, Νταβίντ Αγκάνθο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ