Σκέψεις για δάνειο στις ομάδες 600 εκατομμυρίων ευρώ

Σκέψεις για δάνειο στις ομάδες 600 εκατομμυρίων ευρώ

Η ισπανική λίγκα αναζητεί τρόπους για να βοηθήσει τις ομάδες να επιβιώσουν μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η La Liga προσπαθεί να μετριάσει τις συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού και την οικονομική… καταστροφή των ομάδων. Για το λόγο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο να συναφθεί ένα συνολικό δάνειο 600 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, προκειμένου τα κλαμπ να αντέξουν στην περίοδο της κρίσης και να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, τόνισε ότι το δάνειο θα βοηθήσει τους συλλόγους να ανακάμψουν, καθορίζοντας μια διετή προθεσμία για την αποπληρωμή του προσθέτοντας πως το μέλημα της λίγκας είναι να διασφαλίσει ότι κανένας σύλλογος δεν θα υποστεί «οικονομική κατάρρευση».

Πρόσθεσε πάντως ότι αν τα γήπεδα παραμείνουν κλειστά για τους θεατές, τη σεζόν 2020/2021, θα υπάρχει απώλεια 600 εκατομμυρίων ευρώ και η La Liga θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε δάνειο 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε μέρος των απωλειών μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης κατά τις επόμενες δύο σεζόν», δήλωσε, καθιστώντας σαφές ότι το 70% της προσαρμογής των ομάδων πρέπει να επιτευχθεί με μείωση των μισθών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ