Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2

Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για την Μπαρτσελόνα με την ομάδα του Κίκε Σέτιεν να μένει στο 2-2 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Ροχιμπλάνκος να κάνουν δώρο τον τίτλο στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Προς Μαδρίτη οδεύει ο φετινός τίτλος της La Liga. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε όρθια στο Καμπ Νου κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά χαρίζει το φετινό πρωτάθλημα στην συμπολίτισσα Ρεάλ. Η ομάδα του Κίκε Σετιέν ήταν ανώτερη από τους Ροχιμπλάνκος αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και πλέον κινδυνεύει να χάσει την επαφή της κορυφή. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα κόλλησε στο 2-2 και αν Βασίλισσα επικρατήσει της Χετάφε, ανοίγει την διαφορά στο +4 (έχει και την ισοβαθμία) πέντε στροφές πριν το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα γνώριζε ότι το ματς κόντρα στην Ατλέτικο ήταν ζωής ή θανάτου για αυτό και μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Ανοιξε το σκορ με αυτογκολ του Ντιέγκο Κόστα, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αντέδρασε πολύ γρήγορα, με τον Σαούλ να κερδίζει τον Τερ Στέγκεν από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Καράσκο από τον Βίδαλ. Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, παρά τις προσπάθειες του Μέσι, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι και το σκορ του ημίχρονου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κίκε Σετιέν έδειξε μεγαλύτερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Φελίπε στον Σεμέντο, με τον Μέσι να ευστοχεί με εκτέλεση αλά Πανένκα και να φτάνει τα 700 τέρματα στην καριέρα του. Παρόλα αυτά και πάλι η Ατλέτικο βρήκε τις δυνάμεις να αντιδράσει. Στο 61’ ο Σεμέδο έκανε πέναλτι στον Καρασκό και ο Σαούλ νίκησε και πάλι τον Τερ Στέγκεν από τα 11 μέτρα, για το 2-2.

Παρότι η Μπαρτσελόνα είχε αρκετό χρόνο να αντιδράσει εκ νέου, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να απειλήσει την Ατλέτικο. Η ομάδα του Σετιέν ήταν απειλητική μόνο από στημένες φάσεις, με τις κεφαλιές των Βιδάλ και τον Πικέ να περνούν΄άουτ. Ο Σιμεόνε για άλλη μια φορά σε παιχνίδι κόντρα στους Μπλαουγκράνα έκλεισε υποδειγματικά τους χώρους, ενώ οι Ροχιμπλάνκος στο τέλος της αναμέτρησης θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και το τρίποντο αν ο Πάρτει ήταν πιο ψύχραιμος απέναντι στον Τερ Στέγκεν.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (85′ Φατί), Βιδάλ (90′ Γκριεζμάν), Ράκιτιτς (63’ Σέρζι Ρομπέρτο), Πουτς, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χιμένες, Φελίπε, Αρίας, Λόντι, Παρτέι, Σαούλ, Καράσκο (87’ Βιτόλο), Κορέα (87΄Λεμάρ), Γιορέντε (70’ Ζοάο Φέλιξ), Ντιέγκο Κόστα (77′ Μοράτα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ