Απευθείας στους ομίλους του Champions League η Ρεν

Απευθείας στους ομίλους του Champions League η Ρεν

Το καρέ των ημιτελικών του Europa League, έστειλε τη Ρεν απευθείας στους ομίλους του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ούτε θα ιδρώσουν, ούτε θα περάσουν την ψυχική φθορά των προκριματικών αναμετρήσεων. Ο λόγος για τους παίκτες της Ρεν, που καθισμένοι στον… καναπέ τους, παρακολουθώντας τις αναμετρήσεις του Final 8 για το Europa League, εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πως όμως συνέβη αυτό; Η ομάδα της Βρετάνης, κατέλαβε την τρίτη θέση στο σαμπιονά που διεκόπη πριν την ολοκλήρωση του λόγω κορωνοϊού. Και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σχετικά, θα έπρεπε να παίξουν δύο προκριματικούς γύρους για να βρεθούν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, η Ρεν θα μπορούσε να απαλλαγεί από αυτές τις αβέβαιης έκβασης αναμετρήσεις, «ανακτώντας» την θέση που έχει δεσμευτεί για τον νικητή του Europa League, εάν ο τελευταίος είχε ήδη προκριθεί στους ομίλους του νέου Champions League.

Οπερ και εγένετο, καθώς οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν την διεκδίκηση του Europa League, δηλαδή η Ιντερ, η Σεβίλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σαχτάρ Ντόνετσ, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League, μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Ετσι, η Γαλλία θα έχει τρεις εκπροσώπους στους ομίλους του Champions League, καθώς εκτός της Ρεν στην κληρωτίδα θα μπουν επίσης η Παρί και η Μαρσέιγ, ενώ στο Europa League θα λάβουν μέρος από γαλλικής πλευράς, η Λιλ, η Νις και η Ρεμς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ