Νεϊμάρ : «Είμαι μαύρος και είμαι υπερήφανος» (pic)

Νεϊμάρ : «Είμαι μαύρος και είμαι υπερήφανος» (pic)

Ο Νεϊμάρ τοποθετήθηκε στα social media για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον Άλβαρο Γκονζάλες.

Το βράδυ της Κυριακής (13/9) η Μαρσέιγ νίκησε στο «Παρκ ντε Πρενς» με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από πολλά ευτράπελα. Μέσα σε αυτά ήταν και ο καυγάς του Νεϊμάρ με τον Άλβαρο Γκονζάλες.

Ο Βραζιλιάνος χτύπησε στο κεφάλι τον αμυντικό της ομάδας της Μασσαλίας κατηγορώντας τον για ρατσιστική επίθεση. Μετά από το περιστατικό μάλιστα τοποθετήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας το εξής μήνυμα:

«Χθες το βράδυ ξέφυγα. Τιμωρήθηκα με κόκκινη επειδή ήθελα να χτυπήσω κάποιον που με προσέβαλε. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω δίχως να κάνω κάτι, διότι συνειδητοποίησα ότι οι υπεύθυνοι δεν θα έκαναν τίποτα. Δεν παρατήρησαν ή το αγνόησαν. Μέσα στο παιχνίδι ήθελα να απαντήσω όπως πάντα. Παίζοντας ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν τα κατάφερα. Ξέφυγα.

Στο άθλημά μας, οι επιθέσεις, οι προσβολές, οι βρισιές είναι μέρος του παιχνιδιού, του ανταγωνισμού. Δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός. Καταλαβαίνω αυτόν τον τύπο εν μέρει (σ.σ. Γκονζάλες). Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αλλά ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι μη αποδεκτά. Είμαι μαύρος, γιος μαύρου, εγγονός και δισέγγονος μαύρου επίσης. Είμαι υπερήφανος και δεν βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικό από κανέναν. Χθες ήθελα αυτοί που έχουν τη δικαιοδοσία στο ματς (διαιτητές, επόπτες) να πάρουν θέση αμερόληπτα και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πια χώρος για προκατειλημμένη συμπεριφορά.

Αντικατοπτρίζοντας και βλέποντας όλο τον «θόρυβο» που σημειώθηκε, ξαφνιάζομαι από τα αισθήματα μίσους που μπορούμε να προκαλέσουμε πάνω στην ένταση της στιγμής. Θα έπρεπε να το αγνοήσω; Δεν το ξέρω ακόμη. Σήμερα, με καθαρό μυαλό, λέω ναι. Αλλά στη διάρκεια του αγώνα εγώ και οι συμπαίκτες μου ζητήσαμε από τους διαιτητές βοήθεια και μας αγνόησαν. Αυτό είναι το θέμα.

Θα ξανασυναντηθούμε και θα το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο. Παίζοντας ποδόσφαιρο… Ειρήνη. Ξέρεις τι είπες, ξέρω τι έκανα. Περισσότερη αγάπη στον κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ