Αποκάλυψη : Πειρασμός… Σεντ Ετιέν για τον Ρέτσο

Αποκάλυψη : Πειρασμός… Σεντ Ετιέν για τον Ρέτσο

Ο Έλληνας άσος στο «σημάδι» των Στεφανουά και οι 48ώρες που ακολουθούν κρίνουν το… μέλλον του.

Ήταν και παραμένει εκείνος που έσπασε το φράγμα των 20 εκατ ευρώ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν και παραμένει ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας των Ελπίδων (!). Και ας πέρασε μια τριετία από το καλοκαίρι του ΄17. Από το καλοκαίρι που η Μπάγερ Λεβερκούζεν μας χάρισε την πιο σπουδαία μεταγραφική ιστορία με παρονομαστή Σούπερ Λιγκ: Εκείνη της απόκτησης του Παναγιώτη Ρέτσου από τον Ολυμπιακό.

Το μεταγραφικό παζάρι μπαίνει στην τελική του ευθεία, με το κυρίως πιάτο να «σερβίρεται» τώρα. Όλες οι ομάδες ξέρουν πως πρέπει να κινηθούν γρήγορα εάν θέλουν να καλύψουν την οποιαδήποτε τρύπα που έχουν στα ρόστερ τους.

Μια από αυτές είναι και η Σεντ Ετιέν, η οποία μετά και την επισημοποίηση της πώλησης του Φοφανά στη Λέστερ με το ποσό ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων ευρώ, χρειάζεται και θέλει να καλύψει το κενό που προέκυψε στο κέντρο της άμυνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «10» οι Στεφανουά έχουν στο μπλοκάκι τους τον Παναγιώτη Ρέτσο, με τις επόμενες 48 ώρες να αναμένονται καυτές.

Ο Ρέτσος φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Κλοντ Πιέλ για τη θέση του στόπερ, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο 3ο πρωτάθλημα από τα τοπ-5 της Ευρώπης και να μπει σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ ποδοσφαιριστών που το έχουν καταφέρει.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα στη Bundesliga… και το ενδιαφέρον από Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ

Το ξεκίνημα του Παναγιώτου Ρέτσου με τη Λεβερκούζεν στη Bundesliga, μόνο ονειρικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόλις στα 18 του χρόνια, κατάφερε να «τρελάνει» τους Γερμανούς, σημειώνοντας 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις από τις οποίες οι τέσσερις ήταν στο Champions League.

Αρχοντικό στυλ, πρώτος σε όλες τις φάσεις, παίζοντας με εμπειρία βετεράνου. Ο Ρέτσος είχε αφήσει άφωνη την Bundesliga, ενώ δεν ήταν λίγες οι ιστοσελίδες που τον είχαν στα καλύτερα στόπερ της ηλικίας του.

«Με το καλό διάβασμα των φάσεων και την αίσθηση του χώρου που διαθέτει, πολύ συχνά έχει το πλεονέκτημα και μαρκάρει σωστά τους αντίπαλους επιθετικούς με καθαρά και δυναμικά μαρκαρίσματα. Έχει άνεση στον χειρισμό της μπάλας και παίζει πάντα με ψηλά το κεφάλι ψάχνοντας τη σίγουρη πάσα, ενώ αρκετές φορές δεν θα διστάσει να ντριπλάρει τους αντιπάλους του», ανέφερε το πασίγνωστο goal.com για τον τότε 18χρονο Παναγιώτη.

Η ίδια ιστοσελίδα μάλιστα είχε κάνει αναφορά για ενδιαφέρον δύο μεγαθηρίων. Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ είχαν στα μπλοκάκια τους τον πρώην «ερυθρόλευκο», καθώς το «άλμα» του σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ήταν δεδομένο.

Έμεινε πίσω… με μπαράζ κακοτυχίας

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του ’18. Οι «ασπιρίνες» βρισκόντουσαν στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία… Ο Ρέτσος ήταν ο μεγάλος άτυχος, καθώς μια πτώση με το ποδήλατο τον άφησε εκτός μέχρι τις αρχές του Αυγούστου. Έναν μήνα αργότερα, υπέστη θλάση στο δικέφαλο η οποία τον κράτησε εκτός γηπέδων έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η ατυχία ωστόσο ξαναχτύπησε καθώς δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα… Ένας νέος μυϊκός τραυματισμός στον προσαγωγό τον έθεσε εκ νέου νοκ άουτ. Ο τραυματισμός μάλιστα προήλε από ασκήσεις ενδυνάμωσης που είχαν εντάξει οι γυμναστές της Μπάγερ για την αποκατάσταση του. Ο Ρέτσος δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθόλου μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, με τη Λεβερκούζεν παράλληλα να πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της.

Η περιπέτεια στην Αγγλία… επισκιάστηκε από τον κορωνοϊό

Ο χρόνος συμμετοχής του Ρέτσου μειώθηκε αισθητά στη Λεβερκούζεν. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να δοθεί δανεικός ώστε να πάρει περισσότερες συμμετοχές, καθώς στις «ασπιρίνες» είχε αγωνιστεί μόλις έξι φορές μέχρι τα μέσα του Ιανουάριου.

Η τρομερή Σέφιλντ προχώρησε στον δανεισμό του 22χρονου, ωστόσο ο κορωνοϊός δεν του επέτρεψε να «λάμψει» στην Αγγλία με αποτέλεσμα να γράψει μόλις μία συμμετοχή στο FA Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ