Σκέψεις για μείωση των ομάδων στη Ligue 1

Σκέψεις για μείωση των ομάδων στη Ligue 1

Η πανδημία του κορωνοϊού, οι οικονομικές επιπτώσεις και η μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δυσκόλεψαν πολύ την οικονομική κατάσταση των επαγγελματικών ομάδων.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο διάγει μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Σε διοικητικό επίπεδο, το πρόβλημα λύθηκε μετά από αρκετές… περιπέτειες με την εκλογή του πρώην προέδρου της Μαρσέιγ, Βενσάν Λαμπρίν στην ηγεσία της Λίγκας. Ομως η πανδημία του κορωνοϊού, οι οικονομικές επιπτώσεις και η μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δυσκόλεψαν πολύ την οικονομική κατάσταση των επαγγελματικών ομάδων.

Στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης, ο Λαμπρίν, αποκάλυψε μιλώντας στην «Journal du Dimanche», ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων της Ligue 1 και Ligue 2, από 20 σε 18, όπως συνέβαινε από το 1997 μέχρι και το 2002.

Μάλιστα, η εφημερίδα «L’Équipe», επιχειρεί να προσεγγίσει το ζήτημα, εξηγώντας γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επωφελές. Κατ΄ αρχάς, πιθανότατα θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα της Ligue 1, αλλά ειδικότερα, οι μεγάλοι σύλλογοι θα μπορούσαν να το εκλάβουν ως μία ευκαιρία να μοιραστούν ένα μεγάλο «κομμάτι της πίτας» με λιγότερους συλλόγους. Ο στόχος του Λαμπρίν, είναι να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα εθνικά πρωταθλήματα, αφαιρώντας ουσιαστικά, μόλις τέσσερις αγωνιστικές.

Οσον αφορά στους επενδυτές, αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, καθώς θα είχαν έτσι την ευκαιρία να μειώσουν τον κίνδυνο υποβιβασμού. Παράλληλα, σε μία τέτοια περίπτωση, θα μεγάλωνε ο ανταγωνισμός για ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους φορείς του γαλλικού ποδοσφαίρου, εκτιμάται πως άπαντες βλέπουν με θετικό πρόσημο αυτήν την πιθανότητα και πιό συγκεκριμένα, φέρονται να συμφωνούν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, η Ενωση ποδοσφαιριστών (UNFP), αλλά και η Ενωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ