Το πορτραίτο του Παπέ Σισέ για τους οπαδούς της Σεντ Ετιέν

Το πορτραίτο του Παπέ Σισέ για τους οπαδούς της Σεντ Ετιέν

Ο συμπατριώτης του πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού και παλιός παίκτης των «στεφανουά» προχώρησε στις... συστάσεις.

Ποιος είναι καλύτερος για να περιγράψει τον Παπέ Σισέ στους οπαδούς της Σεντ Ετιέν, από έναν συμπατριώτη του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας; Ο Μουσταφά Μπαγιάλ Σαλ ανέλαβε τις συστάσεις για τον Σισέ προς τον κόσμο των «στεφανουά» και έδωσε μία παραστατική εικόνα.

Ο Μουσταφά Μπαγιάλ Σαλ μίλησε στον γαλλικό Τύπο και ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του Σισέ, αλλά και τον χαρακτήρα του:

«Είναι ένας αμυντικός που σκοράρει και η Σεντ Ετιέν δεν το έχει. Εκτός από τον Ντεμπουσί, το ρόστερ δεν έχει αμυντικούς που να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα. Είναι κρίμα, γιατί αυτό κάποτε ήταν από τα πλεονεκτήματα της Σεντ Ετιέν. Ο Παπέ Σισέ είναι καλός παίκτη, νομίζω ότι θα ταιριάξει μια χαρά, γιατί στη Σεντ Ετιέν το κλίμα είναι οικογενειακό.

Νομίζω ότι θα δώσει πολλά στη Σεντ Ετιέν. Θα φέρει και την εμπειρία του από το Champions League. Είναι αποτελεσματικός στο μαν-του-μαν, δυνατός στα μαρκαρίσματα. Τα μετόπισθεν μας δεν έχουν αυτά τα στοιχεία.

Δεν είναι αντιαθλητικός, αλλά πιστέψτε με στις επαφές και στις μονομαχίες είναι δυνατός. Μοιάζει κάπως με τον Ματουιντί σε αυτό το κομμάτι, παίζει με δέσμευση. Μπορεί να μην έχει μεγάλο μέγεθος, αλλά αν πέσει πάνω του, θα το καταλάβεις καλά! Ο Παπέ δεν είναι στην άμυνα για να κάνει επίδειξη, αλλά για να κάνει δουλειά.

Τα φυσικά του προσόντα δεν είναι τα μόνα. Εγώ θεωρώ ότι είναι ήρεμος, έχει καλή μεταβίβαση με το αριστερό. Τεχνικά, είναι σε καλό επίπεδο. Ξέρει πως να παραμένει σε εγρήγορση, αποφεύγει τα ρίσκα που θα κοστίζουν. Γενικά είναι καθαρός αμυντικός. Είναι κοινωνικός και συνδέεται με τους συμπαίκτες του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ