Δυνατά στο κόλπο της Ευρώπης η Μονπελιέ (2-1)

Δυνατά στο κόλπο της Ευρώπης η Μονπελιέ (2-1)

Μεγάλη νίκη για τη Μονπελιέ κόντρα στη Ρεν με 2-1 και πλέον η γαλλική ομάδα μπήκε γερά στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου.

Η Μονπελιέ υποδέχτηκε τη Ρεν γνωρίζοντας πως, στις εννέα προηγούμενες συναντήσεις τους, δεν έχει νίκη. Ωστόσο, η ομάδα του Ντε Ζακάριαν, με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το διπλό με Λιόν, ήταν αποφασισμένη να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί και τα κατάφερε. Με δυο γκολ του Μαβιντίντι νίκησε 2-1 και μπήκε, για τα καλά, σε τροχιά Ευρώπης, σκαρφαλώνοντας στην πέμπτη θέση, ισόβαθμή της Ρεν, αλλά με ματς περισσότερο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στη Ρεν, αφού στο 6ο λεπτό ο Γκιρασί έπιασε το σουτ, υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ Ομλίν σε εξαιρετική επέμβαση. Η Μονπελιέ ευτύχησε να προηγηθεί, στη πρώτη καλή στιγμή της στο ματς. Στο 17′, από εκτέλεση φάουλ, ο Μαβιντίντι έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αφού η φάση εξετάστηκε στο VAR, για πιθανό οφσάιντ, ο ρέφερι Τουρπάν έδειξε σέντρα, για το 1-0 των γηπεδούχων. Δέκα λεπτά αργότερα, η Μονπελιέ έφτασε σε δεύτερο γκολ.

Ο Μολέ έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Βαχί, το σουτ του οποίου κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Μαβιντίντι και ο Άγγλος επιθετικός, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, έκανε το 2-0. Η Μονπελιέ ήθελε και τρίτο γκολ, πριν το ημίχρονο, και στο 39′ απείλησε με σουτ του Μολέ, που έβγαλε ο γκολκίπερ Γκομίς. Στο 41′ η Ρεν βγήκε μπροστά, ο Τραορέ σούταρε και ο Ομλίν απέκρουσε σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών, η Μονπελιέ είχε τη τεράστια ευκαιρία για το 3-0, όταν κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαβανιέ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι επέμεναν και στο 61′ ο Λαμπόρντ έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Γκομίς απέκρουσε. Η Ρεν ήταν, τελικά, εκείνη που βρήκε το γκολ, στο 78ο λεπτό, με τον Γκιρασί να μειώνει σε 2-1, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς. Ωστόσο, η Μονπελιέ κράτησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, υποχρεώνοντας τη Ρεν σε πέμπτη σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ