Μπουράκ Γιλμάζ: Ο Τούρκος Ελ Αραμπί οδηγεί τη Λιλ στο πρωτάθλημα (pics, vids)

Μπουράκ Γιλμάζ: Ο Τούρκος Ελ Αραμπί οδηγεί τη Λιλ στο πρωτάθλημα (pics, vids)

Στα 34 του ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε άλλο ένα πρωτάθλημα, σκοράροντας χωρίς σταματημό. Στα 35 του ο Μπουράκ Γιλμάζ «τρελαίνει» όλη τη Γαλλία και οδηγεί τη Λιλ σε μία ιστορική κούπα απέναντι στην Παρί των δισεκατομμυρίων.

Μόνος του και όλοι τους! Ο φοβερός και τρομερός Μπουράκ Γιλμάζ «τρελαίνει» ολόκληρη τη Γαλλία και την Ευρώπη και οδηγεί τη Λιλ σε μία τεράστια επιτυχία, καθώς βρίσκεται μόλις δύο νικές πριν από τη μεγάλη κατάκτηση του πρωταθλήματος της χώρας.

Ο Τούρκος… Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός τα κατάφερε και με μία μοναδική σεζόν οδήγησε ξανά τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στα 34 του έτη, έχοντας σκοράρει 20 γκολ μέχρι στιγμής.

Στα 35 του έτη ο Γιλμάζ είναι πολύ κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με 15 γκολ και 5 ασίστ σε 26 συμμετοχές. Αδιανόητος. Παιχταράς, έτοιμος να οδηγήσει τη Λιλ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Με τη μυθική του εμφάνιση απέναντι στη Λανς, ο Τούρκος έφερε ακόμη πιο κοντά στο όνειρο τη Λιλ, καθώς πλέον χρειάζονται μόνο δύο νίκες ή δύο χειρότερα αποτελέσματα της Παρί, για να κατακτήσει την Ligue 1.

Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο 35χρονος που έχει σκοράρει τη φετινή σεζόν περισσότερα τέρματα από τον Τούρκο «κίλερ» στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Γλιμάζ είναι… on fire και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά και τις ηγετικές του εμφανίσεις. 10 γκολ στις τελευταίες 8 του συμμετοχές! Απίστευτος…

Η ομάδα που αποφάσισε να επενδύσει σε πολλά πιτσιρίκια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ανάμεσα σε αυτά έβαλε ένα φορ που την πήρε στις πλάτες της και την οδηγεί εκ του ασφαλούς. Που έφυγε για πρώτη φορά από την Τουρκία μόλις το 2016 για την Κίνα, εκεί όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια, επέστρεψε στη χώρα του και αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση της Λιλ για μια προσπάθεια που απέναντι στη ζάμπλουτη Παρί έμοιαζε… καταδικασμένη.

Κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν των δισεκατομμυρίων. Κόντρα στην ομάδα του Νεϊμάρ, του Εμπαπέ, του Ντι Μαρία, του Βεράτι και του Ποκετίνο. Που την περασμένη χρονιά έφτασε μία ανάσα μακριά από την κατάκτηση του Champions League.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες η Λιλ με δύο δικά του γκολ κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0 απέναντι στη Λιόν και να φύγει με το διπλό, επικρατώντας με 3-2, με τον Τούρκο να έχει φυσικά για ακόμη μία φορά καθοριστικό ρόλο.

Ο Γιλμάζ πηγαίνει «τρένο» τη Λιλ μόνος του και την οδηγεί σε μία κούπα που θα θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια. Με ηγετικές εμφανίσεις και απίθανες γκολάρες. Όλα αυτά στα 35 του χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ