Χαμός στη Γαλλία: Μάχη Λιλ, Παρί για τον τίτλο

Χαμός στη Γαλλία: Μάχη Λιλ, Παρί για τον τίτλο

Τελευταία αγωνιστική στη Γαλλία με το θρίλερ να κορυφώνεται όσον αφορά τη μάχη για τον τίτλο. Θα ολοκληρώσει το θαύμα η Λιλ;

Η πιο συναρπαστική Ligue 1 όλων των εποχών (πιθανότατα) φτάνει στο τέλος της το βράδυ της Κυριακής (23/5) με την τελευταία αγωνιστική που θα κρίνει τον πρωταθλητή. Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 22:00 με τις Λιλ και Παρί να παλεύουν για τον τίτλο, τη στιγμή που ακόμη και η Μονακό έχει κάποιες ελπίδες. Πάμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα.

2+1 για τον τίτλο με απόλυτο φαβορί την Λιλ

Η εκπληκτική Λιλ που βρίσκεται στην κορυφή με 80 βαθμούς έχει την κατάσταση στα χέρια της, παρά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Σεντ Ετιέν και με νίκη θα είναι πρωταθλήτρια ό,τι κι αν συμβεί. Διαφορετικά, θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Παρί. Φιλοξενείται από την αδιάφορη Ανζέ έχοντας φαινομενικά εύκολο έργο για την επιστροφή στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος μετά από δέκα χρόνια.

Έναν βαθμό πίσω, στους 79, ακολουθεί η Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει βάλει στη συλλογή της επτά από τα οκτώ τελευταία πρωταθλήματα. Η ομάδα του Ποκετίνο αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας με την Μπρεστ και θέλει μόνο νίκη και γκέλα της Λιλ. Μπορεί να πάρει τον τίτλο ακόμη και με ισοπαλία, αν η Λιλ χάσει αφού την έχει στην ισοβαθμία στην οποία μετρά η διαφορά τερμάτων.

Στο κόλπο έστω και με ελάχιστες πιθανότητες είναι και η Μονακό με 77 βαθμούς και αναζητά ήττες των δύο πρωτοπόρων και νίκη δικιά της. Τότε όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων με τη Λιλ που αυτή τη στιγμή δεν ευνοεί τους Μονεγάσκους. Επίσης μεγάλη σημασία έχει και η μάχη για το Champions League αφού στους 76 βαθμούς είναι η Λιόν και θέλει να βρεθεί έστω τρίτη για να παίξει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και όχι στο Europa League.

Της… κολάσεως και για την παραμονή

Τέλος, μεγάλη αγωνία επικρατεί και στη μάχη της παραμονής. Ήδη ξέρουμε τις δύο ομάδες που αποχαιρέτησαν την κατηγορία. Ντιζόν και Νιμ έχουν ήδη υποβιβαστεί αλλά μένει να δούμε ποια ομάδα θα παίξει στο μπαράζ.

Η Ναντ είναι σε αυτή τη θέση με 40 βαθμούς και θέλει δική της νίκη απέναντι στην αδιάφορη Μονπελιέ για να στείλει άλλον στη θέση της. Γιατί θα στείλει άλλον; Γιατί στους 41 είναι το Στρασβούργο, η Μπρεστ και η Λοριάν. Με τη σημείωση πως Στρασβούργο – Λοριάν παίζουν μαζί. Άρα όποιο αποτέλεσμα και να έρθει εκεί, η Ναντ με δική της νίκη έχει σωθεί.

Η τελευταία αγωνιστική:

Ανζέ – Λιλ
Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμέν
Λανς – Μονακό
Λιόν – Νις
Μετς – Μαρσέιγ
Ναντ – Μονπελιέ
Ρεμς – Μπορντό
Ρεν – Νιμς
Σεντ Ετιέν – Ντιζόν
Στρασβούργο – Λοριάν

Η βαθμολογία:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ