Τρουά – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

Τρουά – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

Με τους Ντι Μαρία - Νκουνκού να σκοράρουν και τον 18χρονο γιο του Τζορτζ Γουεά να κάνει το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-0 την Τρουά και έκανε ιστορικό ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής σε αυτό το σημείο του γαλλικού πρωταθλήματος.

Σε τρεις μέρες θα διεξαχθεί η ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένο, συνεπώς ο αγώνας με την Τρουά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ουνάι Έμερι να ξεκουράσει μερικούς από τους αστέρες του και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ φέτος. Έτσι, αποστολής έμειναν οι Μαρκίνιος, Βεράτι, Παστόρι και Καβάνι, βασικοί αγωνίστηκαν οι Ντιαρά και Νκουνκού, ενώ ως αλλαγή πέρασε ο Τιάγκο Μότα. Η είδηση, όμως, ήταν το ντεμπούτο του Τιμοτί Γουεά, γιο του Τζοτζ Γουεά, που αγωνίστηκε με τη φανέλα της πρώτης ομάδας 8.312 ημέρες μετά (1/5/1995 κόντρα στη Χάβρη) την τελευταία εμφάνιση του πατέρας του με την Παρί Σεν Ζερμέν!

Τα πυρά των παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο ημίχρονο ήταν άσφαιρα (Ντι Μαρία 7′, Λο Σέλσο 26′ και 38′, Νκουνκού 40′), όχι όμως και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Ντράξλερ έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Ντι Μαρία και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την πάνω από το σώμα του Ζελάζνι. Στο 62′ ο Νκουνκού προειδοποίησε και στο 77′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σκοράροντας με πλασέ το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα. Δύο λεπτά αργότερα ο Γουεά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να σκοράρει, με τον γκολκίπερ της Τρουά να αποκρούει το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

https://twitter.com/OptaJean/status/970001777587314689

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε λοιπόν και από το Σταντ ντε Λ’Ομπ, πανηγύρισε την έκτη της συνεχόμενη νίκη (24η συνολικά) και ανέβηκε στους 74 βαθμούς, μετά από 28 παιχνίδια: αυτή είναι η καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, σε ολόκληρη την ιστορία του! Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έκανε λοιπόν έκανε ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου και την ανακατάληψη των σκήπτρων, τα δύσκολα όμως είναι την ερχόμενη Τρίτη (6/3), όταν και θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο την ανατροπή του 3-1 του πρώτου αγώνα και την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στη Ligue 1 

Αμιέν – Ρεν 0-2 (41′ Καζρί, 86′ Σαρ)

Ανζέρ – Γκινγκάμπ 3-0 (1′ Ταΐτ, 89′, Εκαμπί, 90+3′ Τραορέ)

Μετς – Τουλούζ 1-1 (32′ Ρους / 84′ Αντού)

Σεντ-Ετιέν – Ντιζόν 2-2 (45+1′, 61′ Μπέριτς / 32′ Ταβάρες, 55′ Σαΐντ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ