Ράμος: Οι παλιοί «γνωστοί» της νέας περιπέτειας (pics)

Ράμος: Οι παλιοί «γνωστοί» της νέας περιπέτειας (pics)

Ο Σέρχιο Ράμος φόρεσε την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και to10.gr σας παρουσιάζει τους παλιούς γνωστούς που θα συναντήσει στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Σέρχιο Ράμος ανακοινώθηκε επισήμως από την Παρί Σεν Ζερμέν για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε μετά από 16 χρόνια (2005-2021) από την Ρεάλ Μαδρίτης και έγινες κάτοικος Παρισιού.

Στην Γαλλική πρωτεύουσα θα συναντήσει και αρκετούς παλιούς συμπαίκτες του. Σίγουρα ένα στοιχείο σημαντικό τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα, καθώς θα μπορέσει να ενσωματωθεί πιο άμεσα στο σύνολο αλλά και στον τρόπο ζωής της «Πόλης του Φωτός».

Οι γνώριμοι του Ράμος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνική Ισπανίας. Συνολικά είναι έξι, με την προοπτική είτε να προστεθεί και άλλος μέλος είτε να αποχωρήσει κάποιο από τα υπάρχοντα.

Συνάντηση… Πρωταθλητών Ευρώπης

Η πρώτη κατηγορία παλιών γνώριμων αφορά τους συμπαίκτες του στους «μερένγκες». Πρόκειται για τους Κέιλορ Νάβας, Άνχελ Ντι Μαρία και Ασράφ Χακίμι. Πέρα από την κοινή τους θητεία στην Ρεάλ, τους ενώνει και κάτι άλλο, ίσως το πιο σημαντικό. Και με τους τρεις, ο Ράμος στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Με τον Νάβας συνυπήρξε τα περισσότερα χρόνια από τους άλλους δύο, με την συνεργασία τους να διαρκεί πέντε σεζόν (2014-2019). Κατάφεραν σε αυτό το διάστημα να πανηγυρίσουν τρία συνεχόμενα Champions League (2016, 2017, 2018), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2017), ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας (2018), τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015, 2017, 2018) και τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Συλλόγων (2014, 2016, 2017, 2018). Το σύνολο δηλαδή δώδεκα τρόπαια.

Βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό σε σχέση με την συνύπαρξή τους στην Παρί, έχει να κάνει με την παρουσία του Κοσταρικανού τερματόφυλακα, ο οποίος ίσως δεν δεχθεί να παραχωρήσει την θέση του στον Τζίτζιο Ντοναρούμα, του οποίου η μεταγραφή στους Παριζιάνους θεωρείται τελειωμένη. Ο ίδιος πάντως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έπαιξε στην Ρεάλ Μαδρίτης τέσσερις σεζόν (2010-2014). Στο πλευρό του Σέρχιο Ράμος κατέκτησε ένα Champions League (2014), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2012), δύο κύπελλα Ισπανίας (2011, 2014), ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας (2013) και λίγες μέρες πριν αποχωρήσει με προορισμό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2014).

Ο Ασράφ Χακίμι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ράμος μόνο την σεζόν 2017-2018. Ωστόσο κατάφερε μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να πανυγηρίσει τέσσερις τίτλους. Ξεχωρίζει το Champions League στον τελικό του Κιέβου και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό και Ισπανικό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Μαροκινός αγωνίστηκε την περυσινή χρονιά στην Ίντερ, με τις εμφανίσεις του να κινούν το ενδιαφέρον της Παρί, η οποία διέθεσε 60 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Πλέον θα συναντήσει ξανά τον 34χρονο αμυντικό και ελπίζει σε ανάλογες επιτυχίες.

Οι συμπατριώτες

Στην Παρί ο Ράμος δεν θα είναι ο μοναδικός Ισπανός, καθώς υπάρχουν ήδη οι Σέρχιο Ρίκο, Μπερνάτ και Πάμπλο Σαράμπια. Και οι τρεις δεσμεύονται με συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2024, ενώ έχουν χριστεί τουλάχιστον μία φορά διεθνείς με τους «Φούριας Ρόχας».

Μόνο ο 27χρονος Σέρχιο Ρίκο θεωρείται δύσκολο να συνεχίσει στους Παριζιάνος, καθώς θα έχει να ανταγωνιστεί τον Ντοναρούμα και τον Νάβας, εάν αυτός δεν αποχωρήσει. Για τους άλλους δύο, το μέλλον τους στην Γαλλική πρωτεύουσα είναι πιο σίγουρο, έστω και αν, τις περισσότερες φορές, έρχονται από τον πάγκο.

Το «γαλλικό» Star System 

Αυτό όμως που περιμένουν οι περισσότεροι, είναι η συνύπαρξη του Ράμος με τους υπόλοιπους σταρ του ρόστερ. Νεϊμάρ και Εμπαπέ κινούν τα νήματα της επίθεσης και παρά τις «ανταρσίες» του Γάλλου, φαίνεται πως θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο. Ο Βαϊνάλντουμ ήρθε για να τοποθετηθεί δίπλα στον Βεράτι στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Χακίμι αναβαθμίζει ολόκληρη την δεξιά πλευρά.

Οι κινήσεις δεν σταματάνε, αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση και η πίεση για την άμεση κατάκτηση του Champions League θα βρίσκεται πάντα εκεί. Γι΄αυτό η προσθήκη του Σέρχιο Ράμος δεν αποτελεί μόνο μια ποιοτική αναβάθμιση δίπλα στον αρχηγό Μαρκίνιος, αλλά θα λειτουργήσει και σαν καθοδηγητής στον δύσκολο δρόμο προς την κορυφή της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ