Πρόεδρος Μαρσέιγ – «Οι Αρχές είχαν την ευκαιρία να δώσουν το παράδειγμα και δεν το έκαναν»

Πρόεδρος Μαρσέιγ – «Οι Αρχές είχαν την ευκαιρία να δώσουν το παράδειγμα και δεν το έκαναν»

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, στράφηκε κατά της πειθαρχικής επιτροπής της Ligue 1 για την ποινή ποθυ επέβαλε στη Νις.

Το βράδυ της Τετάρτης (8/9), η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 ανακοίνωσε τις αποφάσεις της σχετικά με τα επεισόδια, τα οποία έγιναν στις 22 Αυγούστου στον αγώνα της Νις με την Μαρσέιγ και είχαν σαν συνέπεια την διακοπή του αγώνα.

Η Γαλλική Ομοσπονδία αποφάσισε το παιχνίδι να ξαναγίνει σε ουδέτερη έδρα και κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τιμώρησε με επιπλέον αφαίρεση ενός βαθμού την ομάδα της Νίκαιας.

Επίσης, επέβαλε τιμωρίες στους παίκτες της ομάδας της Μασσαλίας, Παγιέτ και Άλβαρο, καθώς του απέκλεισε για μία και δύο αγωνιστικές αντίστοιχα.

Ο διοικητικός ηγέτης της Μαρσέιγ στράφηκε κατά της πειθαρχικής επιτροπής της Ligue 1, διότι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος η ποινή που επιβλήθηκε στη Νις δεν ήταν αρκετή.

«Οι ποδοσφαιρικές Αρχές είχαν την ιστορική ευκαιρία να δώσουν το παράδειγμα. Αυτές οι τιμωρίες δεν δείχνουν να λογαριάζουν το επιβλαβές κλίμα στην αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ασφάλεια δεν ήταν εγγυημένη, όπως αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων.

Θα ήθελα να χαιρετήσω την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης που δεν άλλαξε ποτέ την απόφαση του, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι παίκτες στο γήπεδο, την επιθυμία του να μη συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Οι παίκτες που θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, εκείνο το βράδυ ήταν τα θύματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να τους τιμωρείς μοιάζει με εύκολη λύση. Ως πρόεδρος της Μαρσέιγ, η επιθυμία μου ήταν και πάντα θα είναι να διατηρήσω την ασφάλεια όλων των παικτών στο ποδόσφαιρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάμπλο Λονγκόρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ