Βαριά «καμπάνα» στη Σεντ Ετιέν για το ντου των οπαδών

Βαριά «καμπάνα» στη Σεντ Ετιέν για το ντου των οπαδών

Η Σεντ Ετιέν δέχτηκε βαριά τιμωρία για την εισβολή των οπαδών της στην αναμέτρηση με την Οσέρ.

Η Οσέρ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 10 χρόνια, καθώς επικράτησε της Σεντ Ετιέν με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση), στο δεύτερο μπαράζ παραμονής/ανόδου προς τη Ligue 1.

Το ματς στο «Geoffroy-Guichard» σημαδεύτηκε όμως από σοβαρά επεισόδια, καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης, οπαδοί της Σεντ Ετιέν, απογοητευμένοι για τον υποβιβασμό στη Ligue 2 εισέβαλαν στο γήπεδο, επιδόθηκαν σε ρίψη καπνογόνων, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποχωρούν προς τα αποδυτήρια.

Τα σοβαρά αυτά επεισόδια προκάλεσαν 17 τραυματίες οπαδούς, 14 αστυνομικούς, καθώς ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο παίκτες της Οσέρ. Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε αυστηρές ποινές στη Σεντ Ετιέν για τα επεισόδια αυτά, καθώς τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών για την νέα σεζόν (οι τρείς με αναστολή) και με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (οι δύο με αναστολή).

Η απόφαση αναφέρει ότι μόνο οι τρεις βαθμοί θα έχουν άμεση ισχύ αφού οι υπόλοιποι θα τεθούν με αναστολή σε περίπτωση που οι οπαδοί προχωρήσουν σε νέα επεισόδια τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ με αναστολή θα είναι και οι δυο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Από την πλευρά της, η διοίκηση της Σεντ Ετιέν αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση για την ποινή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ