Τον Τούντορ που ήξερες στον ΠΑΟΚ, ξέχασε τον

Τον Τούντορ που ήξερες στον ΠΑΟΚ, ξέχασε τον

Ο Ιγκόρ Τούντορ κάνει άλματα στην προπονητική. Και ο Δικέφαλος θα πρέπει σίγουρα να καμαρώνει.

Φίλος από τα παλιά ο Ιγκόρ Τούντορ για το ελληνικό φίλαθλο κοινό. Ο Κροάτης που την περίοδο 2015-16 κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ στην δεύτερη σοβαρή του απόπειρα να χτίσει μια δεύτερη σημαντική καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Διότι πριν από όλα αυτά, ο Τούντορ ήταν κορυφαίος ποδοσφαιριστής και εκείνη η σχεδόν 10ετία του στη Γιουβέντους (1998-2007) με τις 174 συμμετοχές και τα 5 τρόπαια στο Τορίνο θα θυμίζουν για πάντα την αφετηρία του.

Διαβάστε επίσης: Τι γίνεται με τον Αουγκούστο στον ΠΑΟΚ

Δεν κόλλησε στα μέρη μας ιδιαιτέρως ο Κροάτης. Πέτυχε και τον ΠΑΟΚ σε μια περίοδο δίχως υπομονή. Κράτησε 45 ματς προτού δώσει τη θέση του στον Βλάνταν Ίβιτς. Δεν πτοήθηκε όμως επ ουδενί. Και σήμερα είναι ο προπονητής που η Μαρσέιγ εμπιστεύεται για του δώσει να κρατήσει το τιμόνι της.

Γιατί απολύθηκε τον Μάρτιο του 2016 από τον ΠΑΟΚ; Αφορμή αποτέλεσαν τα «υποτιμητικά σχόλια», όπως χαρακτηρίστηκαν, που έκανε για την ποιότητα του ρόστερ του συλλόγου, το οποίο συνέκρινε με αυτό του Ολυμπιακού μετά από μια ήττα της ομάδας του από τον Πανθρακικό (2-1): «Ο Πέλκας και ο Μυστακίδης ήρθαν ως 20οι παίκτες στην αρχή της σεζόν και σήμερα ξεκίνησαν το παιχνίδι. Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δύο τους είναι ο Ιντέγε και ο Φορτούνης και μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι, θα κάνουμε λάθος. Μπορεί να γίνουν και έχουν μεγάλη πρόοδο, αλλά ακόμα δεν είναι σε αυτή τη θέση».

Σχεδόν… ποινικό αδίκημα σε απόλυτα τοξικό περιβάλλον σαν αυτό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είπαμε όμως τα άφησε όλα πίσω του. Και έγινε… άλλος. Με υπομονή. Με χαρακτήρα. Και με εμπιστοσύνη στις ιδέες και τις ευκαιρίες που του προσφέρει το βαρύ όνομα του. Πέρασε από την Γαλατά και την Ουντινέζε. Βρέθηκε στο τιμ της Γιουβέντους. Έκανε τρομερή δουλειά στη Βερόνα ως τον Μάη. Και το ένα έφερε το άλλο.

Το ρεπορτάζ λέει πως τα έχει βρει σε όλα με τον ιδιοκτήτη της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρι, ώστε να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Χόρχε Σαμπάολι μετά την ξαφνική λύση της συνεργασίας του με την ομάδα. Στην ομάδα που συμπτωματικά ήταν εκείνη που διέκοψε το τελευταίο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στους προημιτελικούς του Conference League, και που φυσικά λογίζεται και υπολογίζεται ως elite club. Ένα από τα σημαντικότερα brand διεθνώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ