Ο πρώην του ΠΑΟΚ που οδηγεί τη Μαρσέιγ στην καλύτερη εκκίνησή της στη Ligue 1

Ο πρώην του ΠΑΟΚ που οδηγεί τη Μαρσέιγ στην καλύτερη εκκίνησή της στη Ligue 1

Όπως στην ζωή έτσι και στον αθλητισμό η αμφισβήτηση από την αποθέωση και το ανάποδο έχουν πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό το κατάλαβε από... πρώτο χέρι ο Ιγκόρ Τούντορ, μόλις ανέλαβε τις τύχες της Μαρσέιγ.

2 Ιουλίου: Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι ο διάδοχος του Χόρχε Σαμπαόλι με τον Κροάτη τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών. Η Μαρσέιγ μπαίνει σε μια νέα εποχή.

2 Αυγούστου: Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν, κυκλοφορούν δημοσιεύματα που θέλουν τους παίκτες των Μασαλών να τα βάζουν «ανοιχτά» με τον Τούντορ για τις επιλογές του.

7 Αυγούστου: Ο Τούντορ αποδοκιμάζεται από το κοινό της Μαρσέιγ, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Ρεμς για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

12 Σεπτεμβρίου: Οι «φωακείς» έχουν συγκεντρώσει 19 βαθμούς στις πρώτες εννέα αγωνιστικές στη Ligue 1, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Όπως στην ζωή έτσι και στον αθλητισμό η αμφισβήτηση από την αποθέωση και το ανάποδο έχουν πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό το κατάλαβε από… πρώτο χέρι ο Ιγκόρ Τούντορ, μόλις ανέλαβε τις τύχες της Μαρσέιγ.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Έριξε αγκωνιά σε παίκτη της Λαμίας ο βοηθός του Λουτσέσκου

Ενός συλλόγου με μεγάλη ιστορία, βαριά ονόματα στο δυναμικό, αλλά και ένα κοινό το οποίο απαιτεί και πολλές φορές χρειάζεται (από ότι φάνηκε) αρκετό χρόνο για να αποδεχθεί ένα νέο μέλος.

Ο Κροάτης τεχνικός δεν θα λέγαμε πως είχε την ιδανική υποδοχή, βασικά είχε την χειρότερη. Πριν καλά καλά εγκατασταθεί στον γαλλικό…, ένιωσε την αμφισβήτηση.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν θα λέγαμε πως αυτό που βίωσε ο Ιγκόρ Τούντορ τις πρώτες εβδομάδες στη Μασσαλία χρίζει επιστημονικής έρευνας.

Ήρθε σε ρήξη με τους παίκτες λόγω των προπονήσεων και των τακτικών που ακολουθεί. Γράφτηκε πως ειδικά με τον σταρ των Μασσαλών Ντιμίτρι Παγιέ ήταν στα μαχαίρια. Στην πρεμιέρα της Ligue 1 κόντρα στη Ρεμς, η Μαρσέιγ νίκησε με 4-1, όμως οι οπαδοί της ομάδας της Μασσαλίας τον είχαν στο στόχαστρο με σφυρίγματα και γιουχαρίσματα.

Όλα αυτά ωστόσο ανήκουν στο παρελθόν. Η Μαρσέιγ με τον Τούντορ στην άκρη του πάγκου της ζει ξανά ένδοξες στιγμές, με τους αριθμούς να μαρτυρούν την εξαιρετική πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει καταφέρει να ανατρέψει το κλίμα ολοκληρωτικά υπέρ του, με τους οπαδούς αλλά και τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου να κάνουν σίγουρα δεύτερες σκέψεις για όλα αυτά που του είχαν προσάψει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα οι φωκαείς συγκέντρωσαν 19 βαθμούς στις πρώτες εννέα αγωνιστικές στη Ligue 1, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και μαρτυρά ότι ο 44χρονος τεχνικός εδραιώνει τη θέση του στη Μασσαλία, παρά τους τριγμούς που υπήρχαν πριν από την έναρξη της σεζόν. Η Μαρσέι συγκατοικεί με την Παρί Σεν Ζερμέν στην κορυφή της βαθμολογίας και συνεχίζει να ονειρεύεται.

Ναι με μπροστάρη, τον Ιγκόρ Τούντορ, τον άνθρωπο που γνώρισε την αμφισβήτηση και την απόρριψη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ