Σάλος στη Γαλλία: Παίκτης της Νις τέθηκε υπό κράτηση για κατηγορίες πρόκλησης φυλετικού μίσους

Σάλος στη Γαλλία: Παίκτης της Νις τέθηκε υπό κράτηση για κατηγορίες πρόκλησης φυλετικού μίσους

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, η Αστυνομία της χώρας συνέλαβε τον πρώην παίκτη της Νις, Γιουσέφ Ατάλ, με την κατηγορία της πρόκλησης φυλετικού μίσους.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Νις πήρε την απόφαση να τερματίσει το συμβόλαιο του 27χρονου αμυντικού της, Γιουσέφ Ατάλ, καθώς ο Αλγερινός άσος δημοσίευσε στα social media βίντεο με αντισημιτικό περιεχόμενο, που αφορούσε τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Όμως, όπως όλα δείχνουν ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής θα έχει μπλεξίματα και με τη γαλλική δικαιοσύνη, αφού η Αστυνομία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα κατά του Ατάλ με τη κατηγορία υπεράσπισης της τρομοκρατίας. Μάλιστα, ο 27χρονος τέθηκε υπό κράτηση από την Γαλλική Αστυνομία τα βράδυ της Πέμπτης (23/11).

Διαβάστε επίσης: Η απόλυτη σύγκριση: Ο «μπομπέρ» Κέιν και το αδιανόητο 50% του Λεβαντόφσκι (pics, vids)

Ο Ατάλ, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αντιδράσει σε βίντεο του Σεΐχη Μαχμούντ Αλ-Χασανάτ που ζητούσε από τον Θεό να στείλει «Μαύρη μέρα στους Εβραίους» και «να συνοδεύσει το χέρι των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών». Ο Ατάλ διέγραψε γρήγορα την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη αλλά ο σύλλογος της Νίκαιας προχώρησε στη λύση της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό μέσο «RMC Sport», έκτοτε ο Ατάλ, αποτελούσε αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο εισαγγελέας της Νίκαιας για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας» και «πρόκληση μίσους ή βίας με βάση μια συγκεκριμένη θρησκεία». Η έρευνα ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία της Νίκαιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ