Το χειρότερο ξεκίνημα της Μονακό στο πρωτάθλημα τα τελευταία 34 χρόνια!

Το χειρότερο ξεκίνημα της Μονακό στο πρωτάθλημα τα τελευταία 34 χρόνια!

Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ παραπαίει και του λόγου το αληθές έρχεται να αποδείξει το γεγονός ότι οι Μονεγάσκοι έχουν τη χαμηλότερη βαθμολογική συγκομιδή τους στη Ligue 1 τα τελευταία 34 χρόνια!

Είχε γίνει εμφανές από την περασμένη σεζόν, ωστόσο πλέον το μήνυμα έχει γίνει ακόμα πιο εκκωφαντικό. Η λάμψη της Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεθωριάζει. Οι μαζικές πωλήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Πορτογάλος αδυνατεί να προσαρμόσει τους νεοαποκτηθέντες στο πλάνο του, κάνουν τη γαλλική ομάδα να πηγαίνει από αποτυχία σε αποτυχία στη Ligue 1.

Το πρωτάθλημα μοιάζει άπιαστο όνειρο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ πλέον θέτεται σε σοβαρό κίνδυνο μέχρι και η τριάδα και η έξοδος στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η Μονακό βρίσκεται στη 18η θέση, βλέπει την Παρί Σεν-Ζερμέν με… κιάλια, στο +18 και στην πρώτη θέση, και αναζητά ένα θαύμα για να «αναποδογυρίσει» τη σεζόν υπέρ της.

Ένα θαύμα που τα γαλλικά ΜΜΕ φέρονται δύσπιστα ως προς το ενδεχόμενο να το επιτελέσει ο 44χρονος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, καθώς ειδικά στην επίθεση το πρόβλημα είναι τεράστιο, έχοντας πετύχει μόλις τέσσερα γκολ στα οκτώ πρώτα ματς.

Του λόγου το αληθές έρχεται να αποδείξει και ένα στατιστικό στοιχείο, το οποίο… επικυρώθηκε μετά την ήττα με 2-0 από τη Σεντ Ετιέν. Για πρώτη φορά ύστερα από 34 χρόνια, η Μονακό έχει συγκεντρώσει μόλις έξι βαθμούς τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν τη σεζόν 1973-1974. Τότε η Μονακό είχε τερματίσει στην άκρως απογοητευτική 16η θέση με 41 βαθμούς, γλιτώνοντας παρά έναν πόντο τον υποβιβασμό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, τη στιγμή που πρωταθλήτρια εκείνη τη χρονιά είχε στεφθεί η Σεντ Ετιέν με μόλις 66 βαθμούς. Μάλιστα, οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας εκείνη τη σεζόν, όπου οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν με 2-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ