Επίσημο : Τέλος ο Ζαρντίμ από τη Μονακό

Επίσημο : Τέλος ο Ζαρντίμ από τη Μονακό

Η Μονακό ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, μετά από τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της.

Το μέλλον του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν προδιαγεγραμμένο τα τελευταία 24ωρα και το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10) αυτό που όλοι γνώριζαν πήρε επίσημη μορφή. Η Μονακό ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο τεχνικό, έπειτα από τέσσερα χρόνια στο «τιμόνι» της.

Στη διάρκεια της θητείας του στους Μονεγάσκους ο Ζαρντίμ πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα Γαλλίας τη σεζόν 2016-2017, η οποία ήταν και η πιο εντυπωσιακή της καριέρας του, αφού κατάφερε παράλληλα να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League και να αναδείξει κάμποσους ποδοσφαιριστές, όμως η στρατηγική των Μονεγάσκων γύρισε «μπούμερανγκ» και στον ίδιο.

Το συμβόλαιο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού με την ομάδα του Πριγκιπάτου έληγε το καλοκαίρι του 2020 και έτσι τερματίστηκε πρόωρα με κοινή συναίνεση. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν έφτασε μόλις έξι βαθμούς σε εννέα αγωνιστικές, εξ ου και ο βασικότερος λόγος της απομάκρυνσής του.

Επικρατέστερος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Τιερί Ανρί, που επί του παρόντος είναι άμεσος συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική Βελγίου και σκέφτεται σοβαρά να κάνει το άλμα στην τεχνική ηγεσία ενός συλλόγου. Μάλιστα, ο παλαίμαχος Γάλλος επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τη δευτεραθλήτρια της Ligue 1, αγωνιζόμενος για δύο χρόνια στην ακαδημία (1992-1994) και πέντε χρόνια στην πρώτη ομάδα της (1994-1995).

«Ευχαριστούμε μίστερ» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα της Μονακό στο Twitter για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ