Λοράν: «Παίζουμε ποδόσφαιρο, όχι ρώσικη ρουλέτα»

Λοράν: «Παίζουμε ποδόσφαιρο, όχι ρώσικη ρουλέτα»

Ο Σαμουέλ Λοράν μίλησε για την πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος στη Γαλλία και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει 100% ασφάλεια για τη διεξαγωγή παιχνιδιών.

Την περασμένη Τρίτη, οι αρμόδιες Αρχές στην Γαλλία, επανέλαβαν την βούληση για επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε Α` και Β` κατηγορία, για τις 17 Ιουνίου. Ενα ενδεχόμενο, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σαμουέλ Λοράν.

«Είναι ένα εντελώς μη ρεαλιστικό σενάριο. Θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο, όχι ρώσικη ρουλέτα. Και από αυτό που παρατηρώ με αντικειμενικό τρόπο, είναι πως εάν αρχίσουμε ξανά στα μέσα Ιουνίου, το πρωτάθλημα της Ligue 2, θα μοιάζει περισσότερο με την ρώσικη ρουλέτα παρά με το ποδόσφαιρο», δήλωσε φανερά προβληματισμένος ο γενικός διευθυντής της Σοσό και πρόσθεσε:

«Κατά την διάρκεια μιας κανονικής αγωνιστικής περιόδου, ένας επαγγελματίας παίκτης της L2, έχει διακοπές πέντε εβδομάδων, έπειτα έξι εβδομάδες προετοιμασίας και στην συνέχεια, παίζει κατά μέσο όρο έναν αγώνα την εβδομάδα. Σε περίπτωση επανέναρξης, οι παίκτες θα παίζουν κάθε τρεις ημέρες μετά από μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και αφού θα έχει προηγηθεί ένα διάλειμμα εννέα εβδομάδων, το οποίο δεν αποτελεί διακοπές για τους παίκτες. Για να σας δώσω μια ιδέα, στην Σοσό, οι ψυχολογικές εξετάσεις που κάνουμε στους παίκτες μας, δείχνουν ότι βρίσκονται στο επίπεδο 3 από τα 5 της κατάθλιψης».

Ο έμπειρος παράγοντας είναι απόλυτα πεπεισμένος, ότι οι παίκτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά σ΄ αυτούς τους ρυθμούς επανέναρξης: «Ούτε σε ψυχολογικό, ούτε σε σωματικό επίπεδο. Αρκεί να διαβάσουμε, σχετικά με αυτό το θέμα, τις συστάσεις που δημοσιεύθηκαν στις 12 Απριλίου από την ένωση ιατρών επαγγελματικών συλλόγων (AMCFP), στην οποία λέγεται ότι, εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα με έναν αγώνα κάθε τρεις ημέρες, ο κίνδυνος μυϊκού τραυματισμού αυξάνεται κατά έξι φορές στο τέλος του δεύτερου αγώνα. Και έχουμε ακόμη να παίξουμε δέκα αγώνες! Ασφαλώς και δεν εναντιώνομαι στους αρμόδιους. Προφανώς, θα συμμορφωθούμε με τις οδηγίες, αλλά νομίζω πως μπορώ να πω, ότι η ιατρική κοινότητα που εργάζεται πάνω σε αυτό το ζήτημα, δεν είναι σύμφωνη για επανέναρξη στα μέσα Ιουνίου. Προφανώς μπορώ να καταλάβω τα οικονομικά ζητήματα που μας οδηγούν στην ολοκλήρωση της».

Στην συνέχεια, ο Λοράν εξηγεί πως έχει η κατάσταση στην Β` κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος: «Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της Ligue 2, αντισταθμίζουν το διαρθρωτικό τους έλλειμμα με τις πωλήσεις των παικτών. Ωστόσο, παίζοντας κάθε τρεις ημέρες μετά από μια σύντομη προετοιμασία, οι σύλλογοι θα έπαιρναν τον κίνδυνο να χάσουν από τραυματισμό τους παίκτες που σκόπευαν να πουλήσουν, και σε αυτήν την περίπτωση θα έχαναν περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που εξακολουθούν να δικαιούνται. Δεν θα ήταν ένα όμορφο τέλος του πρωταθλήματος, σε άδεια γήπεδα. Θα χαθούν τηλεοπτικά δικαιώματα και θα ζημιωθούν όλοι οι σύλλογοι, αλλά μία τέτοια πανδημία, απλώς δεν αντιμετωπίζεται».

Οσον αφορά στο τι θα συμβεί επί του πρακτέου και τους προβληματισμούς του, εφ΄ όσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα ο Λοράν, αναλύει: «Εάν παίζουμε κάθε τρεις ημέρες, θα πρέπει να παίρνουμε αεροπλάνα μεταξύ κάθε αγώνα. Εμείς, γενικά, για τα μακρινά ταξίδια μας, παίρνουμε ιδιωτικά αεροπλάνα από την Colmar από την Πολωνία. Ποιος μου λέει ότι αυτά τα αεροπλάνα θα απολυμανθούν; Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πούλμαν, που θα πρέπει επίσης να απολυμανθεί, όπως το ξενοδοχείο όπου θα διαμένουν οι παίκτες. Χωρίς καν να μιλήσουμε για όλα τα τεστ που πρέπει να γίνουν και τα προστατευτικά μέσα που χρειαζόμαστε, ειδικά εάν θα παίζουμε κάθε τρεις ημέρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ