Ο Μέσι εκτόξευσε το ενδιαφέρον στο MLS

Ο Μέσι εκτόξευσε το ενδιαφέρον στο MLS

Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι έφερε ρεκόρ προσέλευσης στο MLS.

Η άφιξη του Λιονέλ Μέσι στις ΗΠΑ φέτος βοήθησε τη Major League Soccer να καταρρίψει τα ρεκόρ προσέλευσης, ενώ ανέβασε το προφίλ του στο εξωτερικό, δήλωσε ο επίτροπος Ντον Γκάρμπερ στο Reuters.

«Ο αντίκτυπός του ήταν αδιανόητος», είπε ο Γκάρμπερ σε συνέντευξή του την ίδια μέρα που ο Μέσι ανακηρύχθηκε αθλητής της χρονιάς από το Time για το 2023. «Τώρα δεν είμαστε απλώς μέρος της παγκόσμιας συζήτησης, αλλά μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα μάτια του κόσμου είναι πλέον στραμμένα στο Major League Soccer γιατί ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι είναι εδώ και τα καταφέρνει».

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Διπλάσιο το μπάτζετ, ίδιο το ρεκόρ του στην Euroleague- Καμία «βελτίωση» σε σχέση με πέρσι

Αφού οδήγησε την Αργεντινή σε έναν θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μέσι…έστειλε τις τιμές των εισιτηρίων της Βόρειας Αμερικής στη «στρατόσφαιρα», όταν απέρριψε μια προσοδοφόρα πρόταση από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ-Χιλάλ για να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι.

Δημιούργησε άμεσο αντίκτυπο, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ νίκης στο ντεμπούτο του τον Ιούλιο και η «μανία» για τον Λιονέλ Μέσι έγινε υπερβολική καθώς σημείωσε 10 γκολ σε επτά αγώνες του League Cup για να οδηγήσει τον σύλλογο στο πρώτο του τρόπαιο.

H MLS, το οποίο ολοκληρώνει τη σεζόν της με το Κύπελλο MLS το Σάββατο, απόλαυσε το μεγαλύτερο κοινό της, με σχεδόν 11 εκατομμύρια οπαδούς να παρακολουθούν αγώνες, αύξηση περίπου 5% από έτος σε έτος, ανέφερε η «Morning Consult» σε έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα (8/12).

Η εντυπωσιακή άφιξη του Μέσι βοήθησε ιδιαίτερα στην ενίσχυση της δημοτικότητας του πρωταθλήματος, καθιστώντας ως το έβδομο ταχύτερο αναπτυσσόμενο brand, δήλωσε η εταιρεία ερευνών.

Ο Γκάρμπερ είπε ότι ήταν επίσης «πολύ ευχαριστημένος» με το πρώτο έτος της 10ετούς συμφωνίας για τα παγκόσμια δικαιώματα μέσων ενημέρωσης, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Apple.

«Οι μετρήσεις εντός και εκτός γηπέδου ήταν θεαματικές», είπε ο Γκάρμπερ, λέγοντας ότι έχει «κάθε προσδοκία» ότι ο 36χρονος Μέσι θα παραμείνει στο MLS για το υπόλοιπο του συμβολαίου του, το οποίο διαρκεί μέχρι τη σεζόν του 2025. Το MLS θα αρχίσει τώρα να εργάζεται για να προσελκύει περισσότερα αστέρια.

«Το πρωτάθλημα τώρα πρέπει να σκεφτεί, υπάρχει άλλη ευκαιρία για να δουλέψουμε μαζί και να βρούμε τρόπους να προσελκύσουμε κάποιον σαν τον επόμενο Λιονέλ Μέσι να έρθει σε έναν από τους συλλόγους μας», είπε ο Γκάρμπερ.

Ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης της LaLiga εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει στο MLS και θα μπορούσε να είναι ένα από τα επόμενα μεγάλα ονόματα που θα ενταχθούν. «Ήταν μια επική χρονιά για τη Major League Soccer», είπε ο Γκάρμπερ. «Είναι σπάνιο οι υψηλές προσδοκίες να εκπληρώνονται και το έκανε το MLS το 2023 σε τόσα πολλά διαφορετικά επίπεδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ