Όταν ο βόθρος του σπιτιού σας γεμίζει πιο συχνά…

Όταν ο βόθρος του σπιτιού σας γεμίζει πιο συχνά…

Έχετε παρατηρήσει τον βόθρο του σπιτιού σας να γεμίζει με ρυθμό ταχύτερο από ότι παλαιότερα; Υπάρχουν κάποιες πιθανές εκδοχές για το πως δημιουργείται το πρόβλημα.

Αρχικά να εξηγήσουμε πως ο βόθρος είναι μια σηπτική δεξαμενή. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν  υπόγειο χώρο όπου συγκεντρώνονται τα λύματα και τα ακάθαρτα ύδατα. Αποτελεί όμως ένα προσωρινό μέσο συγκέντρωσης λυμάτων το οποίο αδειάζει από ειδικά βυτιοφόρα.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εκκένωση του βόθρου δεν επαρκεί, αλλά χρειάζεται επιπλέον απόφραξη προκειμένου να ακολουθήσει η μεταφορά των λυμάτων.

Αρκετοί βόθροι με το πέρασμα των χρόνων χάνουν την απορροφητικότητά τους. Ο πιο συνήθης λόγος αφορά την συγκέντρωση πουρί στα τοιχώματά τους, με αποτέλεσμα την μείωση της απορροφητικότητας των τοιχωμάτων τους. Επιπλέον θα πρέπει να ελεγχθούν τυχόν διαρροές ή η ύπαρξη χαρτιών στην λεκάνη ή αντικειμένων μέσα στην αποχέτευση που ενδεχομένως παρεμποδίζουν την σωστή ροή λυμάτων προς το βόθρο.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την απορροφητικότητα. Θα πρέπει για παράδειγμα να εξετάζεται η στεγανότητα, ο όγκος, το έτος κατασκεύης και το είδος των υλικών από τα οποία αποτελούνται τα τοιχώματά του. Επειδή κάθε εγκατάσταση βόθρου γίνεται με διαφορετικό τρόπο, πρέπει να εκκενωθεί και με την ανάλογη μέθοδο.

Οι εκκενώσεις βόθρων αποτελούν μια πολύ σημαντική και περίπλοκη διαδικασία, η οποία οφείλει να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και εταιρείες που διαθέτουν πιστοποιημένα μηχανήματα ώστε να επιτυγχάνεται άμεσο και σωστό αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε πως υπάρχει ένα όργανο ελέγχου της στάθμης των λυμάτων του βόθρου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε την χρονική πορεία που γεμίζει ο βόθρος σας.

Αν ο βόθρος σας γεμίζει συχνά μπορείτε να προχωρήσετε στις εξής ενέργειες:

-Τακτικός καθαρισμός και συντήρηση της αποχέτευσης

Με την καθοδήγηση των επαγγελματιών συντήρησης των αποχετεύσεων, προτείνεται τακτικός καθαρισμός, ώστε να προλαμβάνεται η συσσώρευση του πουρί στα τοιχώματα του βόθρου.

-Στεγανοποίηση του βόθρου

Αρχικά πραγματοποιείται ένας επαγγελματικός καθαρισμός βόθρου και έπειτα ενισχύεται με ειδικό σκυρόδεμα. Με αυτή τη λύση ο βόθρος δε θα γεμίζει με όμβρια ύδατα. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.afoispilioti.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ