Έχεις Γαλλικό;

Έχεις Γαλλικό;

Μάθε πως να αντιμετωπίσεις τα πιο συχνά προβλήματα του αυτοκινήτου!

Συχνά όλοι οι οδηγοί βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνοι τους πρόβλημα που προέκυψε στο αυτοκίνητό τους. Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να ξεφουσκώσει το λάστιχο ή να μην παίρνει μπροστά το αμάξι σου. Είναι πάντοτε απαραίτητο να καλέσεις την οδική βοήθεια ή θα μπορούσες να το αποφύγεις;

Ο κος Μπούμπαλης εκπρόσωπος-ιδιοκτήτης από το συνεργείο Renault,Citroen, Peugeot, Van Auto μας συμβουλεύει:

Ξεφουσκωμένο ή σκασμένο λάστιχο

Η προσωρινή επισκευή είναι κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε μόνος του, αν το λάστιχο έχει απλώς τρυπήσει. Ο πιο απλός τρόπος είναι να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο μια ηλεκτρική αντλία-τρόμπα, η οποία εφόσον συνδεθεί με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου μπορεί να φουσκώσει το λάστιχο. Επίσης υπάρχουν σπρέι επισκευής ελαστικών που υπόσχονται να κλείσουν προσωρινά τη διαρροή αέρα.

Αυτές είναι δυο λύσεις που θα σου επιτρέψουν να καταφέρεις να φτάσεις μέχρι το βουλκανιζατέρ προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα οι τεχνικοί.

Σε περίπτωση που έχεις μαζί σου ρεζέρβα, χρησιμοποίησε τον γρύλο καθώς και το κλειδί για τα τυφλά παξιμάδια της ρόδας προκειμένου να κάνεις την αντικατάσταση.

Νεκρή μπαταρία αυτοκινήτου

Εφόσον γυρνάς το κλειδί στη μίζα και δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, ενδεχομένως η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει εξαντληθεί πλήρως. Θα πρέπει να έχεις πάντα καλώδια εκκίνησης στο πορτ μπαγκαζ, για να τα συνδέσεις με ένα άλλο αυτοκίνητο, προκειμένου να επαναφορτίσεις τη μπαταρία. Πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο για να θέσεις πάλι το αυτοκίνητο σε λειτουργία.

Αν μετά από αυτή τη διαδικασία, το αυτοκίνητο δεν πάρει εμπρός, σημαίνει ότι η μπαταρία σου θέλει επισκευή ή αντικατάσταση.

Προσοχή! Πριν την παραπάνω επέμβαση επικοινωνείστε με ένα εξειδικεύμενο συνεργείο.

Χαλασμένο μπουζί αυτοκινήτου

Ένας άλλος λόγος που ενδεχομένως το αυτοκίνητο σου δυσκολεύεται να πάρει μπροστά, είναι πιθανό πρόβλημα στο μπουζί. Το μπουζί (ή αναφλεκτήρας) είναι το εργαλείο που ξεκινάει την καύση στη μηχανή. Τυχόν δυσλειτουργία του θα προκαλέσει πρόβλημα κατά την προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα.

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να επισκεφτείς ένα εξειδικευμένο συνεργείο.

Τα φώτα του αυτοκινήτου δεν ανάβουν

Αν παρατηρήσεις το φλας σου αναβοσβήνει γρήγορα ή αν δεν ανάβει κάποιο από τα φώτα σου, θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσεις. Οι πληροφορίες που θα χρειαστείς προκειμένου να αγοράσεις το σωστό προϊόν είναι το μοντέλο και τη μάρκα του αμαξιού.

Αναμμένη ένδειξη στάθμης λαδιών

Ενδέχεται κάποια στιγμή να χρειαστεί να συμπληρώσεις τα λάδια στο αυτοκίνητο, επειδή θα είναι δύσκολη η άμεση πρόσβαση σε συνεργείο.

Αυτό που θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις είναι το είδος λαδιού και φυσικά τη θέση του δοχείου.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να επικοινωνήσεις με ένα εξειδικευμένο συνεργείο ώστε κάθε επέμβαση να γίνεται πάντα με την απαιτούμενη ασφάλεια

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sinergio-van.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ