Προβλήματα με την αποχέτευση;

Προβλήματα με την αποχέτευση;

Καθαρισμός κεντρικής αποχέτευσης Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες δυσλειτουργίας μιας αποχέτευσης; Μπορεί να παρατηρήσετε πως βουλώνει κάποιο σημείο της αποχέτευσης ή το κεντρικό φρεάτιο που βρίσκεται ο μηχανοσίφωνας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να κρατάει λύματα οδηγώντας σε απόφραξη και των υπολοίπων αγωγών που οδηγούν εκεί. Τα συνήθη αίτια που δημιουργούν δυσλειτουργία σε μια αποχέτευση […]

Καθαρισμός κεντρικής αποχέτευσης

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες δυσλειτουργίας μιας αποχέτευσης;

Μπορεί να παρατηρήσετε πως βουλώνει κάποιο σημείο της αποχέτευσης ή το κεντρικό φρεάτιο που βρίσκεται ο μηχανοσίφωνας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να κρατάει λύματα οδηγώντας σε απόφραξη και των υπολοίπων αγωγών που οδηγούν εκεί.

Τα συνήθη αίτια που δημιουργούν δυσλειτουργία σε μια αποχέτευση είναι τα ακάθαρτα λύματα, δηλαδή το πουρί που δημιουργείται από τη συχνή χρήση απορρυπαντικών πλυντηρίου, σαπουνιών και μαγειρικών λαδιών. “Ένοχοι” μπορούν να θεωρηθούν επίσης οι τρίχες, τα χαρτιά και διάφορα μικροαντικείμενα.

Πως γίνεται η απόφραξη στην αποχέτευση μιας πολυκατοικίας;

Οι τρόποι απόφραξης ενός φρεατίου ποικίλουν ανάλογα με την γενική κατάστασή του, αλλά και την φύση του προβλήματος.

Τα σύγχρονα πιεστικά μηχανήματα νερού μπορούν να καθαρίσουν όλους τους αγωγούς στο οριζόντιο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης πολυκατοικίας καθώς και τα φρεάτια αποχέτευσης.

Και επειδή η δυσοσμία στους εξωτερικούς χώρους μπορεί να αποτελέσει ένδειξη σοβαρού προβλήματος της κεντρικής αποχέτευσης, αφαιρείται και το πουρί από τους αγωγούς ώστε να εξαλειφθούν τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Η απόφραξη φρεατίου με ατσαλίνα είναι επίσης ένας κλασσικός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος απόφραξης βουλωμένου φρεατίου. Πρόκειται για ένα μεταλλικό, ελαστικό εργαλείο που εισχωρεί στο φρεάτιο και ξεμπλοκάρει τον αγωγό από μικροαντικείμενα και σκουπίδια.

Η εταιρεία Αφοί Σπηλιώτη διαθέτει μηχανήματα υψίστης αναρρόφησης, ικανά για την εκκένωση βόθρων σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Επιπλέον μπορούν να πραγματοποιηθούν αποφράξεις σε φρεάτια και σωληνώσεις αποχετευτικού δικτύου, σε σιφώνια, νιπτήρες, λεκάνες, μπανιέρες, νεροχύτες και τουαλέτες.

Είναι εφικτές επίσης οι αποφράξεις σε κάθετες κεντρικές στήλες κουζίνας ή τουαλέτας κτιρίων καθώς και εναέριων γραμμών κεντρικής αποχέτευσης (οριζόντιες γραμμές).

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται καθαρισμός της αποχέτευσης ενός κτιρίου;

Κάθε οίκημα ή πολυκατοικία έχει άλλες ανάγκες λόγω των διαφορών στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Επιπλέον παρατηρούνται διαφορετικές επιβαρύνσεις οικιακών λυμάτω. Έτσι, η απόφραξη σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται κάθε δύο-τρεις μήνες, σε άλλες κάθε έξι μήνες ή και μία φορά το χρόνο. Ο καθαρισμός της αποχέτευσης προτείνεται προληπτικά δύο φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο) προκειμένου να αποφύγετε βλάβες και να διατηρήσετε την υγιεινή του χώρου σας.

 

Εκκενώσεις Βόθρων

Οι εκκενώσεις βόθρων είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία η οποία οφείλει να γίνεται πάντοτε από επαγγελματίες του χώρου. Τα ακάθαρτα ύδατα που βρίσκονται στο αποχετευτικό δίκτυο αποτελούν πρόβλημα όχι μόνο λόγω της έντονης δυσοσμίας, αλλά και εξαιτίας των μικροβίων που περιέχουν. Επιπλέον το μεγαλύτερο και συνάμα πιο επικίνδυνο πρόβλημα είναι πως τα λύματα δημιουργούν φθορά στις κατασκευές και κυρίως στα θεμέλια ενός κτιρίου, επηρεάζοντας την στατικότατα του. Οι σωστές και έγκαιρες εκκενώσεις βόθρων προστατεύουν την υγιεινή του σπιτιού σας, αλλά και το περιβάλλον.

Η εταιρεία Αφοί Σπηλιώτη διαθέτει ιδιόκτητα σύγχρονα πιεστικά και βυτιοφόρα οχήματα, και δύναται να εξυπηρετήσει άμεσα οποιαδήποτε ανάγκη απόφραξης και καθαρισμού αγωγών.

Η πολυετής εμπειρία, το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της εταιρείας Αφοί Σπηλιώτη καθώς και τα πιστοποιημένα μηχανήματα συνδυάζονται ώστε να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα.

Επειδή όμως κάθε εγκατάσταση βόθρου έχει τοποθετηθεί με διαφορετικό τρόπο χρειάζεται και διαφορετικό χειρισμό. Υπάρχουν βόθροι που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι εκκενώσεις βόθρων κάποια στιγμή γίνονται απαραίτητες. Για το λόγο αυτό απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό που θα αξιολογήσει την κατασκευή και θα προχωρήσει στην ανάλογη διαδικασία. Η ολοκλήρωση της εκκένωσης γίνεται με την μεταφορά των λυμάτων στα ειδικά κέντρα επεξεργασίας λυμάτων με βυτιοφόρα.

Μια απαραίτητη διαδικασία μετά το άδειασμα του βόθρου είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός του. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει αφαίρεση όλων των στερεών καταλοίπων, που έχει επικαθίσει στα τοιχώματα, είτε με φυσικά, είτε με ειδικά χημικά μέσα. Το πουρί και διάφορα άλλα συστατικά που καταλήγουν στους βόθρους, μέσω της αποχέτευσης, δημιουργούν ένα αδιαπέραστο στρώμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η χωρητικότητα του βόθρου.

Συχνά τα διάφορα καθαριστικά δημιουργούν ρωγμές στα τοιχώματα των βόθρων, με αποτέλεσμα να διαφεύγουν λύματα και να μολύνουν το περιβάλλον αλλά και να εισέρχονται μέσα στο βόθρο νερά από το έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται στεγανοποίηση του βόθρου προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η αποχέτευση και ο βόθρος συστήνεται να ελέγχονται τακτικά ώστε να προλαμβάνονται τυχόν προβλήματα στην λειτουργία του. Οι παράγοντες που καθορίζουν τον ρυθμό εκκένωσης είναι το είδος του βόθρου και ο τρόπος χρήσης του. Συνήθως καθαρισμός και συντήρηση είναι καλό να γίνονται μια με δυο φορές το χρόνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: afoispilioti.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ